Doc Lounge Stockholm

Doc Lounge Stockholm visar nya, utvalda dokumentärer som ramas in av konst, musik och samtal. Våra visningar sker på olika platser i Stockholm, i allt från barer och klubbar till museum och badhus - för att skapa spännande visningar där visningsrummet och det som sker där är lika viktigt som filmen!

Vi utmanar ständigt hur en filmvisning ska gå till genom att låta filmen krocka med andra konstformer. På våra visningar kan du förutom film förvänta dig DJs, rumsintallationer, liveframträdanden, karaoke, nagelsalong, klädbyte och såklart - FEST ! 

I vårt ungdomsprojekt Our Doc Lounge får unga skapa egna visningar och i workshops inspireras till eget filmskapande. För ungdomar arrangeras visningar med regissörsbesök på bibliotek, ungdomsgårdar och skolor runt om i Stockholms län. Regissörer som Ester Martin Bergsmark och Ahang Bashi har tidigare gästat våra ungdomsvisningar. 

Doc Lounge Stockholm tar en paus med anledning av den pågående coronakrisen!

Med anledning av den pågående coronapandemin tar Doc Lounge Stockholm en evenemangspaus från och med idag till och med 31:a mars. Vi kommer att hålla er uppdaterade om nya datum. Håll utkik efter våra popup och alternativa visningar som vi hoppas få till, på ett säkert sätt. Ta hand om er!

Doc Lounge Sthlm söker volontärer!

Som volontär hos oss kan du få göra allt från att fota festbilder, skapa konstnärlig utsmyckning eller grafiskt material till att skriva texter. Dessutom får alla volontärer självklart vara med och påverka filmprogrammet, komma med idéer på framtida bokningar och bygga konceptet. Eftersom syftet med Doc Lounge är att sprida dokumentärfilmen till en större och bredare publik är även en av de allra viktigaste uppgifterna man har som volontär att vara en ambassadör för Doc Lounge! Är detta något för dig? Skicka då ett mail till oss så bokar vi in ett möte! sthlm@doclounge.se

Doc Lounge Nordic Network

Doc Lounge är ett nätverk som har verksamhet i hela Norden. Klicka för att se mer!

Team Doc Lounge Stockholm!

Contact person

Project Manager
Jonas Pedersen Hardebrant
+46735080439

Visningar

Friends & sponsors