SCAB VENDOR + LIVE: LA MASSA GREJER

Legendarisk tatuerare tar oss med till tiden långt innan gaddning var ett allmänintresse. Får vi gå med i “Death Is Certain Club” efter denna Doc Lounge-kväll? Förmodligen inte men denna afton blir spännande ändå!

 

SCAB VENDOR – The Life and Times of Jonathan Shaw
SCAB VENDOR / USA / 2022 / regi: Mariana Thome & Lucas de Barros / 91 min / engelska, utan undertexter

Scab Vendor är en dokumentär om Jonathan Shaw. Född med en silversked i munnen, som son till jazzbandledaren Artie Shaw och Hollywoodstjärnan Doris Dowling, präglades Jonathans tonår av uppror mot föräldrarnas glamorösa liv och ett avståndstagande från sin mammas alkoholism.

Efter nästan att ha dött av en överdos av heroin i 20-årsåldern, liftat från Los Angeles till Rio de Janeiro och lärt sig av de bästa amerikanska tatueringskonstnärerna, blev Jonathan Shaw en av de mest populära tatuerarna i New York City. Hans tatueringsstudio Fun City Tattoo öppnade 1993, fyra år innan tatuering var lagligt på Manhattan.

Och bland personerna som besökte studion fanns hans vänner, Johnny Depp, filmaren Jim Jarmusch och punklegenden Iggy Pop.

KOLLA PÅ TRAILER

 

LIVE: LA MASSA GREJER
Dansa in våren med La Massa Grejer! Som namnet antyder, spelas det en massa grejer och en salig blandning av olika musik stilar. Bandets medlemmar kommer som alltid charma publiken och bjuda på en härlig kväll!

 

FÖRFILM: TZAKERNI av Ebba Gustafsson
I ett expressivt kollage av gamla fotografier, mobilvideos och animationer utforskas Bakris barndomsminnen i Aleppo, flykten och vuxenminnena i Sverige.

 

OM KVÄLLEN
PLATS: Folkteaterns Foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
TID: Dörrarna till Folkteaterns Foajé öppnar 18:00.
La Massa Grejer: 18:00
Filmstart 19:00
ENTRÉ: 90 kr (70 kr för student/pensionär)

Köp biljett