2021-08-18

We're hiring!

Join our team at Doc Lounge HQ in Malmö. We are looking for a technical administrator.
More info here (in Swedish)

Doc Lounge söker en teknisk administratör!

Doc Lounge arbetar med lansering, distribution och visning av dokumentärfilm. Vår vision är att bredda publiken, inspirera till möten och samhällsdiskussion och att vara en innovativ lanseringsplattform för nya dokumentärfilmer från hela världen.

Med ett starkt och uppskattat koncept i ständig utveckling sedan starten 2006, har Doc Lounge vuxit till ett visningsnätverk med Doc Lounge-klubbar som arrangerar unika filmvisningar i 19 städer i Norden, med huvudkontor i Malmö. 

Nu kan du bli del av vårt team och arbeta tillsammans med oss för att sprida kvalitativa dokumentärfilmer till fler. 

Vi söker en teknisk administratör som ska arbeta med att få allt bakom kulisserna att fungera. Vi letar efter dig som är tekniskt kunnig inom olika system och som har lätt för att lära dig nya tekniska miljöer. Du arbetar med hantering av filmfiler, vod, webb, sociala medier och våra interna system och arbetsredskap. Du behöver vara noggrann, strukturerad och ha förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du får inte vara rädd för att lära dig att hantera nya tekniska system och miljöer. Du är en stjärna på kommunikation och är grym på att skapa ordning och hitta nya smarta lösningar på både stora och små problem. Vi ser gärna att du har känsla för färg och form och kan göra enklare grafik för webb eller sociala medier i Adobeprogrammen, Canva eller liknande. 

Ett stort dokumentärfilmsintresse eller erfarenhet från filmbranschen är en tillgång, men inget krav.

Arbetsuppgifter i korthet

Teknisk hantering av filmfiler - Du arbetar med hantering av olika filformat och tar emot och levererar filmfiler till exempelvis våra partners och Doc Lounge-klubbar. 
Administration av sociala medier - Du arbetar med administration och innehåll till våra sociala medier och med annonsering och optimering av våra sociala mediekanaler. 
Administration av hemsida, mail - Du arbetar med administration av vår hemsida samt med våra interna system så som mail, Trello, Dropbox, Slack m.m.
Bilder och grafik för sociala medier - Du gör enklare grafik och bilder för våra sociala medier och vår hemsida
Kontakt med våra klubbar för bokning av filmer - du organiserar och håller kontakt med våra klubbar och partners och ser till att de får det material och de filer de behöver för att kunna genomföra filmvisningar och events.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du har någon form av utbildning eller erfarenhet av att jobba inom områden som UI/UX, webbutveckling, sociala medier eller filmredigering.

Meriterande

Erfarenhet av att jobba med DaVinci eller liknande program för hantering av DCP:er
Erfarenhet av att arbeta med FTP-tjänster
Dokumenterad erfarenhet av att arbeta administrativt.

Tillträde: 1 oktober eller enl. överenskommelse 
Placering: Malmö, Doc Lounges huvudkontor på Media Evolution City
Anställning: Projektanställning 50% tom. 30 juni 2022. Flexibla arbetstider 
Ansök genom att: Maila din ansökan, CV och personligt brev, till marika@doclounge.se och skriv "Ansökan Teknisk administratör Doc Lounge HQ" i ämnesraden. 
Sista ansökningsdatum: Vi vill ha din ansökan senast 5 september. Intervjuer kommer att hållas löpande. 

Kontaktperson: Marika Eriksson, verksamhetsledare Doc Lounge marika@doclounge.se / +46706932416