2012-02-16

Doc Lounge networks needs a new project manager!

After more than 4 years as project manager for the Doc Lounge network, Kerstin Übelacker has now decided to move on. We wish her the best of luck and are now eagerly looking for someone who can fill her shoes (as we say in Sweden) at the head office in Malmö. If you're interested, see ad below.

Annons projektledare Doc Lounge nätverk
Dokumentärfilmsklubben Doc Lounge föddes i Malmö 2006 och har på bara några år etablerat ett nytt visningsfönster för genren inom Norden. Med lokal såväl som internationell dokumentärfilm i fokus, förhöjer vi publikens filmupplevelse i ett klubbrum som korsbefruktar film, konst och musik. Efter att vårt unika koncept blivit en succé i Malmö har detta nya sätt att se på film spridits och idag finns Doc Lounge i 14 städer totalt i Sverige, Danmark och Finland.
Arbetsuppgifter
Doc Lounge har etablerat sig som ett innovativt och banbrytande nätverk där projektledaren får möjlighet att arbeta i en bransch mitt i förändring. Arbetet är relativt fritt och gränslöst, det finns stora möjligheter till att skapa och påverka din tjänst. Som projektledare representerar du en filmgenre och är Doc Lounge ansikte utåt. Du reser och nätverkar vid branschtillfällen och festivaler och arbetar med ett brett kontaktnät inom den större filmbranschen såväl inom Sverige och Europa, som resten av Världen. Som projektledare för Doc Lounge-nätverket ansvarar du för alla nätverksrelaterade uppgifter. I detta ingår delar av verksamhetens filmprogramsättning, ansvar för Doc Lounge koncept/varumärke och den grafiska profilen samt ansvar för den gemensamma hemsidan. I rollen som projektledare är du ansvarig för budget och ansökningar och det är din uppgift att se till att det finns ekonomi i projektet. Det är också du som driver utvecklingen och expansionen av Doc Lounge som organisation samt upprätthåller en fungerande organisationsstruktur.
Erfarenhet/bakgrund
Vi söker dig med relevant utbildning och bakgrund, med tidigare erfarenhet av projektledning. Du har ett stort intresse och erfarenhet av dokumentärfilmen som genre och vi ser gärna att du har erfarenhet av programsättning av filmverksamhet. Ett brett nätverk inom filmbranschen i Norden samt dokumentärfilmsbranschen i världen är högst meriterande. Det är viktigt att du är kreativ, initiativrik och van att arbeta självständigt. Du är en god skribent och kommunikatör som behärskar svenska och engelska språket väl i såväl tal som skrift. Vi önskar att du har erfarenhet av både traditionella och nya innovativa marknadsföringskanaler, medier och strategier. Doc Lounge är ett stort nätverk med många aktörer och det är därför viktigt att du är bra på att organisera och koordinera samt hantera olika åsikter och behov. Då tjänsten innebär hantering av olika filmformat, arbete med hemsida samt grafiska aspekter, underlättar det om du har teknikvana och till exempel har arbetat i Indesign och Wordpress. Du som söker bör ha erfarenhet från arbete inom förening och/eller ideell organisation. Tjänsten är en tillsvidareanställning som startar med sex månaders provanställning. Din arbetsplats är i Malmö. Startdatum är flexibelt men det är att föredra om du kan tillträda så snart som möjligt. Lön enligt överenskommelse. Vi vill ha din ansökan, bestående av personligt brev + CV, senast den 1 mars. Vid frågor, kontakta Kerstin på info@doclounge.se eller +46707760258