2022-01-14

Anmäl din film till Doc Lounge Locals 2022

Har du gjort en grym dokumentär kortfilm? Är du eller filmen hemmahörande i Västra Götalandsregionen och vill du visa den för en initierad publik i Göteborg? Ta chansen och anmäl kortfilmen till Doc Lounge Locals 2022!

För fjärde året i rad har vi äran att, tillsammans med Västra Götalandsregionen och FilmCloud, dra igång projektet Doc Lounge Locals. Här låter vi lokala talanger från Västra Götaland ta plats och visa sina dokumentärfilmer på regionens bästa dokumentärfilmsklubb, Doc Lounge Göteborg.

De kortdokumentärer som rör oss mest i hjärtat, visar på ett skickligt hantverk och har en stark berättarröst kommer visas före en ordinarie långfilm under en Doc Lounge-kväll under våren. Filmskaparen/filmskaparna välkomnas också att presentera sin film direkt på plats för Doc Lounges varma och peppande publik. 

Kortdokumentären ska vara:
Max 15 minuter lång. 
Max två år gammal (dvs den hade sin första visning 2020 eller senare).
Tillgänglig för visning fysiskt eller digitalt under våren 2022.
Gjord av en filmskapare född eller bosatt i Västra Götalandsregionen. Och/eller att filmen är producerad i Västra Götalandsregionen.

Anmälan görs via mail till Doc Lounge på gbg@doclounge.se med “Doc Lounge Locals” i ämnesraden. Vi behöver följande information:
- Kortdokumentärens titel
- Regissör (namn + kontaktuppgifter)
- Producent (namn + kontaktuppgifter)
- Kortdokumentärens/regissörens koppling till Västra Götalandsregionen
- Premiärår
- Vimeo-, youtube- eller annan streaminglänk. 

Anmälan är öppen till och med den 13 februari 2022. Vilka dokumentärer som väljs ut bestämmer Doc Lounge Göteborg.