Leslie Brinner - Svensk distribution

Vi har nu lanserat en egen hemsida för Leslie Brinner. Kolla in den här!

Doc Lounge On Demand: Streama Leslie Brinner online! Kan bara ses från Sverige.

Tio år efter filmen Leslie - Killen som kommer att glänsa är Malmöregissören Stefan Berg tillbaka med den efterlängtade uppföljaren Leslie Brinner som följer artisten Leslie Tay från barndomen i Sofielund till kampen för det stora genombrottet. Filmen kommer under hösten 2018 få möta den svenska biopubliken med start med biopremiär 9 november. Därefter kommer Doc Lounge arbeta med specialvisningar och samarbeten i det nya projektet Doc Lounge Impact Hub

Bokningen är nu öppen för biografer, bibliotek och kulturhus i hela Sverige. Se bokningsinformation till höger.

”Det här är mitt största och kanske viktigaste filmprojekt någonsin. Det är en hisnande berättelse om en mycket begåvad artist och en komplex och karismatisk person”,  säger regissören Stefan Berg.


Mer om filmen: I Leslie Brinner får vi följa artisten Leslie Tay från barndomen i Sofielund till kampen för det stora genombrottet. Leslie står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp i Sofielund i Malmö och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen upptäcker han att tillgången till känslor är något han behöver både i sitt skapande och för sig själv. Med ett material som spänner över 15 år följer vi Leslie på väg mot genombrottet som artist med målet att bli älskad för sin musik, och som människa. En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod och skapandets frigörande kraft.

Stefan Berg fångar det känsliga och sårbara hos Leslie, och hur det spelar in i hans kreativa process och utveckling som man och människa. Leslie Brinner behandlar frågor om mansrollen på ett genuint sätt som både gör det lätt för publiken att knyta an och öppna upp för samtal.

I filmen medverkar bland andra musiker som Silvana Imam och Cherrie.

Regi och foto: Stefan Berg // Producenter: Elie Kellermann, Elin Kamlert, Stefan Berg // Producerad av: Masters of Reality i samproduktion med Svt Film i Skåne // Med stöd av: Svenska Filminstitutet, Konstnärsnämnden, BoostHbg och Malmö Stad // Distribueras av: Doc Lounge
År: 2018 // Land: Sverige // Längd: 82 min

Världspremiär på Nordisk Panorama
Den 20 september har Leslie Brinner världspremiär som öppningsfilm på Nordisk Panorama Film Festival. Filmen tävlar också om Best Nordic Documentary Award.

Förhandsvisningar på Doc Lounge
Som upptakt till biografpremiären kommer filmen förhandsvisas under evenemang på Doc Lounge-klubbar i Växjö, Göteborg, Lund, Helsingborg, Sundsvall, Stockholm och Malmö.

Svensk premiär på bio, kulturhus och bibliotek
Fredagen den 9 november 2018 går filmen upp på biograf landet över. Bokningen är öppen från och med 20 augusti. Frågor om bokning skickas till verksamhetsledare Maja Lindquist, maja@doclounge.se. Även kulturhus och bibliotek kan boka filmen. Se bokningsinformation till höger.

Doc Lounge Impact Hub - Specialvisningar och samarbeten
Leslie Brinner ingår i Doc Lounge Impact Hub, som drivs av Doc Lounge och Anna J Ljungmark (House of Real) och syftar till att skapa synergier mellan dokumentärfilmsdistribution och samhällsengagemang. Med Leslie Brinner som plattform vill vi arbeta för att synliggöra machokultur och öppna upp för en ny mansroll, för att i förlängningen bidra till ett mer jämställt samhälle.

Vi söker alltid samarbetspartners som vill visa filmen och/eller engagera sig i projektet! Vill du medverka? Läs mer här.

Leslie Brinner Pressarkiv

Leslie Brinner Presskit 

 

Tidigare visningar
Klossen, Umeå
Doc Lounge Pop up, Linköping (2 visningar)
Doc Lounge, Växjö
Oxiebiblioteket, Malmö (5 visningar)​
Garaget, Malmö
Fisksätra Folkets hus, Stockholm
Kulturhuset Björnen, Åstorp (2 visningar) 
Kulturkvarteret, Kristianstad
Kunskapsgymnasiet, Malmö
Doc Lounge, Aarhus
Doc Lounge, Växjö 
Doc Lounge, Göteborg 
Doc Lounge, Malmö 
Doc Lounge, Lund
Doc Lounge, Sundsvall
Doc Lounge, Helsingborg
Doc Lounge, Stockholm
Bio Rio, Stockholm
Cnema, Norrköping
Spegeln, Malmö 
Kino, Lund 
Fyrisbiografen, Uppsala 
Folkets Bio, Jönköping
Elektra, Västerås
Panora, Malmö
Linköpings Filmsalonger, Linköping
Capitol, Göteborg 
Skärisbiografen, Stockholm
Bio 7:an, Gävle

Bokningsinfo
Erbjudandet om att visa Leslie Brinner riktar sig till biografer, bibliotek och kulturhus i Sverige.

I paketet ingår:

  • Rättigheter till visning
  • Leverans av filmfil (DCP eller högupplöst fil)
  • Press- och marknadsföringsmaterial
  • Tips till kreativt publikarbete

Datum
Biografer kan visa från och med Sverigepremiär 9 november.
Bibliotek, kulturhus och övriga visningsplatser kan visa från och med 23 november.

Filformat
Filmen kan visas från DCP (gäller biografer och distribueras då från Filmlagret) eller högupplöst fil (distribueras då från Doc Lounge).

Bokning
Skicka bokningsförfrågan till maja@doclounge.se.

Kostnad
Alternativ 1: 35% på biljettintäkter (Minimumgaranti 650kr)
(gäller endast registrerade biografer).
Alternativ 2: Fast kostnad 2500kr/visning.

 

Friends & sponsors