27 sept: Puss hej då + regissörsbesök & quiz

Är vi så jämställda som vi tror?

Sandras hjärta går sönder när Filip lämnar henne för en annan kvinna, bara ett par veckor efter födseln av deras andra barn. Sandras liv förvandlas till en mardröm som utspelas i realtid. Han är nyförälskad medan hon är fast hemma med ett spädbarn. I en annan del av landet försöker Sandras nyförlovade syster Annika stötta över telefon. Genom deras samtal börjar Annika granska sin egen relation; är den så jämställd som hon tror och vågar hon skaffa familj med sin partner?

För Filip var det utmanande att bli pappa. För Sandra verkar allt så naturligt, medan Filip känner sig oförberedd och otillräcklig. Likt många andra nyblivna pappor blir han alltmer isolerad med få möjligheter att ventilera sina känslor.

I Puss hej då synar Annika Fredriksson den heterosexuella jämställdheten i fogarna. På ett intimt och personligt vis levereras både svidande kritik samt försonande och hoppfulla insikter.

Puss hej då är Annika Fredrikssons långfilmsdebut och vann Svenska Kyrkans filmpris på Göteborg Film Festival 2023.

 

REGISSÖRSBESÖK

Efter filmen pratar vi vidare med regissören Annika Fredriksson om den personliga processen bakom filmen och om varför det är så svårt att leva jämställt.

Samtalet leds av Sanjin Pejkovic, filmkonsulent på Västra Götalandsregionen som ansvarar främst för visning/spridning och filmpedagogiska frågor. Pejkovic jobbar även som skribent och kritiker och är filosofie doktor i filmvetenskap.

 

 

QUIZ!

Innan filmen har vi quiz på temat Kärlek & Separation, med quizmastern Amelia! Har du koll på kärlekshistorier från film & tv? Eller är vilken kändis som dejtat vem mer din grej? Gifter sig alla fortfarande till “Perfect” av Ed Sheeran eller vilka kärlekslåtar gäller nu? Även om du utgår från statistiska centralbyråns skilsmässostatistik eller tror på The One är det dags att plocka fram romantikern i dig för nu blir det kärleksquiz!
Var med och få chansen att vinna seminariebiljetter till Bokmässan. Där du kommer kunna lyssna på seminariet Är heterosexuell jämställdhet möjlig?”, med bl.a. Puss hej då-regissören Annika Fredriksson och författaren Ida Östensson.

 

FÖRFILM

Förfilm med Doc Lounge Locals: Liv, av Annika Ivarsson

 

OM FILMEN

Regi: Annika Fredriksson
Speltid: 73 mn
Land: Sverige
Språk: svenska

 

OM KVÄLLEN

Dörrarna öppnar kl.18.
Quiz om temat Kärlek & Separation med quizmastern Amelia!
Förfilm: Liv, av Annika Ivarsson
Efter filmen har vi ett samtal med regissören Annika Fredriksson.

Lokal: Skeppet GBG, Amerikagatan 2
Entré: 90kr / 70kr studerande, arbetssökande, pensionär

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Skeppet GBG, FilmCloud och ABF.

KÖP BILJETT