Gör din praktik på Doc Lounge i vår!


Vi söker en driven och kul person som vill vara med och utveckla Doc Lounges distributions- och evenemangsverksamhet under våren 2020!

Doc Lounge är en lanseringsplattform och distributionskanal för dokumentärfilm från hela världen. Vår verksamhet inkluderar nyskapande filmvisningsevenemang och utveckling av distributionskoncept där vi utmanar och utvecklar sättet som dokumentärfilm sprids och upplevs. Vi ser till att viktiga dokumentärer kommer ut och gör skillnad helt enkelt! Vi vill också att Doc Lounge fungerar som en diskussionstrigger och katalysator för samhällsengagemang och inspirerande samarbeten. 

Doc Lounge har sitt huvudkontor i Malmö och ett visningsnätverk av Doc Lounge-klubbar i tjugo städer runtom i Norden. I Malmö finns också vår flaggskeppsklubb Doc Lounge Malmö som varje vecka bjuder på unika filmupplevelser på Babel. 

Vi söker dig som under våren 2020 vill ha en utvecklande praktikplats med fokus på kommunikation och community building. 

Som praktikant på Doc Lounge får du ta del av den dagliga verksamheten på huvudkontoret i Malmö bland annat genom att

• Skapa och utveckla samarbeten 
• Skapa innehåll till hemsida och sociala medier 
• Arbeta med boknings- och distributionssystem
• Producera och nå ut med arrangemang 
• Göra research inför kampanjer och filmreleaser

Vi söker dig som är initiativrik och har ett stort intresse för kommunikation som engagerar. Du är en peoples person som älskar att lära dig och som inte backar för ny teknik. Vi förutsätter att du uttrycker dig väl och kreativt och ser gärna att du behärskar Adobe Creative Suite. Extra bra är det om praktiken är del av din utbildning.

Sök för allt i världen! Det blir kul! 

Arbetsplats: Doc Lounges huvudkontor, Media Evolution City, Malmö
När: Vårterminen 2020 (exakt period och omfattning kan diskuteras)
Deadline för ansökan: 15 januari 
Maila din ansökan till: andrea@doclounge.se