9 MAJ: GIRL GANG – SÄSONGSAVSLUTNING

Vad är priset man får betala för att bli Tysklands främsta influencer? Den 9 maj går vi bakom kulisserna på 14-åriga Leonies liv.

”Det var en gång en liten flicka som levde i utkanten av en stor stad. När flickan blev tillräckligt stor gav föräldrarna henne en svart spegel.” Så inleder hyllade regissören Susanne Regina Meures sin skildring av Leonie och hennes två föräldrar. Genom sagans distanserade tonfall öppnar Meures upp för nya perspektiv på en modern företeelse i den första djuplodande inifrånskildringen av influencerlivet. Med vackert blekt foto fångas profithungrande varumärkesplacering, familjerelationernas sköra balans mellan lek och företagsbyggande och den eviga drömmen om frihet.

 

DJ: GABRIEL GEZAW
18:00 öppnas dörrarna till Folkteatern och du kan dansa in våren till vad DJ Gabriel spelar i Foajén.

 

FÖRFILM: HEJ KÄRA MAMMA av Akiko Ahlstrand
Tre generationers kvinnor hittar en låda full av brev som skrevs mellan mamma Pernilla och mormor Barbro för över tjugo år sedan. Breven handlar om två kvinnors vardagsliv, längtan efter kärlek och stora saknad efter varandra, och får regissören att undra över vad det är som egentligen går i arv från en generation till den nästa. Filmen är en del av Doc Lounge Locals.

 

OM KVÄLLEN
PLATS: Folkteaterns Foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
TID: Dörrarna till Folkteaterns Foajé öppnar 18:00.
DJ Gabriel: 18:00
Filmstart 19:00
ENTRÉ: 90 kr (70 kr för student/pensionär)

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF

Köp biljett
Girl Gang