For Somebody Else - Svensk distribution


Doc Lounge är stolta distributörer av dokumentären For Somebody Else, biopremiär 6 november 2020, regisserad av Sven Blume och producerad av WG Film. For Somebody Else hade världspremiär i tävlan på Göteborgs Filmfestival 2020 och distribueras vidare i Sverige under hösten.


Synopsis

Surrogatmödraskap är förbjudet Sverige och större delen av världen, men i Kalifornien är företeelsen en växande industri. I For Somebody Else möter vi Cristal, Deanna och Michelle, tre kvinnor som av olika anledningar valt att bära och föda andras barn. Regissören Sven Blume följer dem i vardagen; innan, under och efter graviditeterna och låter dem själva formulera och reflektera över sina val.

Resultatet är en tankeväckande och intim dokumentär om prövningar och risker, men även drömmen om en framtida relation och att få skapa någon annans lycka.


Trailer
Presskit

 

Regikommentar

Med For Somebody Else berättar jag en intim och känslofull historia om hur det är att bära någon annans barn. Detta är en dokumentär som tar tittaren med in till vardagsrummet så väl som till förlossningsrummet med en observerande närvaro.

De mediala bilder jag såg i debatten om surrogatmödraskap hade antingen ett romantiskt skimmer runt sig eller visade slavliknande förhållanden. För mig var dessa kvinnors vardag svårt att greppa, bilden kändes varken fullständig eller fruktbara för debatten i en svensk kontext. Surrogatmödrarnas känslor och tankar förblev enkla schabloner, deras komplexa situation intresserade mig mer än de enkla svaren. Nyfiket sökte jag kontakt med kvinnor som nu skulle påbörja sin resa som surrogat. 

Jag sökte mig till Kalifornien, delstatens liberala lagar har gjort Los Angeles till ett världscentrum för den globala fertilitetsindustrin: Här träffade jag tre starka kvinnor. Som filmskapare fick jag följa dem före, under och efter deras graviditeter som surrogatmödrar. Jag ville lära känna dem, förstå deras val och på så sätt skildra en omvälvande tid full av utmaningar, känslor och tankar.
Sven Blume, Regissör


Credits 

Regi: Sven Blume // Producent: Margarete Jangård  // Producerad av: WG Film // Distribueras av: Doc Lounge // År: 2020 // Land: USA, Sverige // Längd: 90 min

Lanseringsplan

Biopremiär 6 november. 
För bokning av film eller förfrågan om samarbete, kontakta maja@doclounge.se

Om Sven Blume

Sven Blume är en Stockholmsbaserad filmregissör som sedan examen från Stockholms Dramatiska Högskola framförallt jobbat inom dokumentärfilm. Hans verk har visats på TV, festivaler, museer, konstgallerier och universitet runtom i Europa. Hemsida

Visningar
6 oktober: Doc Lounge Umeå
7 oktober: Doc Lounge Helsingborg
13 oktober: Doc Lounge Malmö
20 oktober: Doc Lounge Lund
26 oktober: Doc Lounge Växjö
27 oktober: Doc Lounge Göteborg
27 oktober: Doc Lounge Pop-Up, Kristianstad
5 november: Doc Lounge Varberg

Bokning
För bokning av film eller förfrågan om samarbete, kontakta maja@doclounge.se

Bokningsinformation
Bokningserbjudandet gäller öppna och slutna visningar på biograf eller andra visningsplatser.

I paketet ingår:
Rättigheter till visning
Leverans av filmfil (DCP eller högupplöst fil)
Press- och marknadsföringsmaterial

Filformat
Filmen kan visas från DCP (gäller biografer och distribueras då från Filmlagret) eller högupplöst fil (distribueras då från Doc Lounge).

Kostnad
Alternativ 1: 35% på biljettintäkter (Minimumgaranti 650kr)
(gäller endast registrerade biografer)
Alternativ 2: Fast kostnad från 2500kr, beroende på typ av visning.

Friends & sponsors