For Somebody Else - Svensk distribution


Doc Lounge är stolta distributörer av dokumentären For Somebody Else, biopremiär 6 november 2020, regisserad av Sven Blume och producerad av WG Film. For Somebody Else hade världspremiär i tävlan på Göteborgs Filmfestival 2020 och distribueras vidare i Sverige under hösten.

PRESSARKIV

Synopsis

Surrogatmödraskap är förbjudet Sverige och större delen av världen, men i Kalifornien är företeelsen en växande industri. I For Somebody Else möter vi Cristal, Deanna och Michelle, tre kvinnor som av olika anledningar valt att bära och föda andras barn. Regissören Sven Blume följer dem i vardagen; innan, under och efter graviditeterna och låter dem själva formulera och reflektera över sina val.

Resultatet är en tankeväckande och intim dokumentär om prövningar och risker, men även drömmen om en framtida relation och att få skapa någon annans lycka.

TRAILER | PRESSKIT | FACEBOOK

Lanseringsplan

Biopremiär 6 november. 
Se bokningserbjudande i spalten till höger. För bokning av film eller förfrågan om samarbete, kontakta jonas@doclounge.se

Credits 

Regi: Sven Blume | Producent: Margarete Jangård | Producerad av: WG Film | Distribution: Doc Lounge | År: 2020 | Land: Sverige | Längd: 90 min

 

Regikommentar

"De mediala bilder jag såg i debatten om surrogatmödraskap hade antingen ett romantiskt skimmer runt sig eller visade slavliknande förhållanden. För mig var dessa kvinnors vardag svårt att greppa, bilden kändes varken fullständig eller fruktbara för debatten i en svensk kontext. Surrogatmödrarnas känslor och tankar förblev enkla schabloner, deras komplexa situation intresserade mig mer än de enkla svaren. Nyfiket sökte jag kontakt med kvinnor som nu skulle påbörja sin resa som surrogat. 

Under fem års tid följde jag kvinnorna i deras vardag, med kameran följde jag med i allt från familjelivet hemma till klinker och stödsamtal. Jag ville nyfiket observera vad de gick igenom, komma nära och förstå. Hur är det att bära någon annans barn?  

Kaliforniens liberala lagar har gjort Los Angeles till ett världscentrum för den globala fertilitetsindustrin, staden av drömmar intresserade mig, vad innebär denna oreglerade surrogatindustri för kvinnorna? Som filmskapare fick jag följa kvinnorna före, under och efter deras graviditeter som surrogatmödrar. Jag ville lära känna dem, förstå deras val och på så sätt skildra en omvälvande tid full av utmaningar, känslor och tankar." Sven Blume, Regissör

Om Sven Blume

Sven Blume är en Stockholmsbaserad filmregissör som sedan examen från Stockholms Dramatiska Högskola framförallt jobbat inom dokumentärfilm. Hans verk har visats på TV, festivaler, museer, konstgallerier och universitet runtom i Europa.

Festival- och Förhandsvisningar 
* Inkl regissörsbesök

7 oktober: Doc Lounge Umeå *
7 oktober: Doc Lounge Helsingborg
13 oktober: Doc Lounge Malmö *
20 oktober: Doc Lounge Lund *
24 oktober: Bagarmossens Folkets Hus, Södra Sthlm Filmfest
26 oktober: Doc Lounge Växjö
27 oktober: Doc Lounge Göteborg *
27 oktober: Doc Lounge Pop Up, Kristianstad
3 november: Galapremiär, Zita, Stockholm *
5 november: Doc Lounge Varberg

Biopremiär 6 november
6-12 november: Zita, Stockholm
8 november: Panora, Malmö
10 november: Reflexen, Kärrtorp*
11 november: Kino, Lund
14 november: Panora, Malmö
16 november: CNEMA, Norrköping*
16-19 november: Zita, Stockholm
23 november: Zita, Stockholm
24 november: Digital visning i samarbete med Sveriges Kvinnolobby*
13 december: Inställd Folkets bio, Jönköping

Bokning & bokningsinformation
För bokning av film eller förfrågan om samarbete, kontakta jonas@doclounge.se
Bokningserbjudandet gäller öppna och slutna visningar på biograf eller andra visningsplatser.

I paketet ingår:
Rättigheter till visning
Leverans av filmfil (DCP eller högupplöst fil)
Press- och marknadsföringsmaterial

Filformat
Filmen kan visas från DCP (gäller biografer och distribueras då från Filmlagret) eller högupplöst fil (distribueras då från Doc Lounge).

Kostnad
Alternativ 1: 35% på biljettintäkter (Minimumgaranti 650kr)
(gäller endast registrerade biografer)
Alternativ 2: Fast kostnad från 2500kr, beroende på typ av visning.

Friends & sponsors