Fat Front - Svensk distribution

Den omtalade dokumentären Fat Front har redan fått ett otroligt gensvar när den visats på festivaler runtom i Europa. Nu är det äntligen möjligt för fler att boka visningar av filmen i Sverige! Genom ett samarbete med Level K går Doc Lounge nu in som svensk distributör och kommer att hantera bokningar och visningar av filmen under hela 2020.

Uppdatering 2021: För bokning av Fat Front efter den 31 december 2020 hänvisar Doc Lounge återigen till Level K. Sedan den 1/1 2021 kan Fat Front ej längre ses via Doc Lounge On Demand.

I denna danska film möter vi fyra kvinnor som har fått nog av självhat och skam. Som en del av en växande kroppspositivistisk rörelse vill de spränga snäva skönhetsnormer, reclaima ordet tjock och ge plats för fler typer av kroppar och ideal. En varm och livsbejakande berättelse om frigörelse, gemenskap och revolution. 

"Bränslet i denna film är den feministiska rörelsen och den universella övertygelsen att alla människor är lika mycket värda. Vår ambition med Fat Front är att delta i kampen genom en hyllning till den naturliga kroppen—både konstnärligt och politiskt." 
—Regissörer Louise Detlefsen & Louise Unmack Kjeldsen 


En visningsturné på utvalda Doc Lounge-klubbar är redan i full gång och bokningen öppnas nu även för biografer, organisationer och visningsplatser som vill visa Fat Front under 2020.

Trailer
Presskit


Synopsis 

De fyra skandinaviska kvinnorna Helene, Marte, Pauline och Wilde är alla en del av en växande kroppspositivistisk rörelse. De har fått nog av självhat och skam och vill reclaima ordet tjock. Genom föreläsningar, demonstrationer i det offentliga rummet och på sociala medier vill de spränga snäva skönhetsnormer och nå ut till ännu fler kvinnor. Målet är att ge plats för fler typer av kroppar och ideal i vårt samhälle. Fat Front är en varm och livsbejakande film om frigörelse, gemenskap och revolution.
Text: Tempo Dokumentärfestival


Director's Statement

För två år sedan läste vi i en studie att 50% av unga kvinnor i åldrarna mellan 15 och 25 inte tycker om sina kroppar. Mestadels pågrund av att de anser sig vara för tjocka. När vi berättade detta för våra 18- och 16-åriga döttrar svarade de förvånat: “…Bara 50%?” Det är vad som fick oss att göra den här filmen. En rörelse som utmanar det normativa kroppsidealet har tagit form. De kallar sig kroppspositiva aktivister och de har alla en sak gemensamt: trots allt de tvingats gå igenom bara av att vara tjock, kämpar de för sin rätt att leva, röra sig och älska sin kropp precis som den är. Denna feministiska rörelse och det universella övertygelsen att alla människor är like mycket värda är denna films bränsle. Vår ambition med Fat Front är att delta i kampen genom en hyllning till den naturliga kroppen—både konstnärligt och politiskt. —Louise Detlefsen & Louise Unmack Kjeldsen


Credits

Regi: Louise Detlefsen, Louise Unmack Kjeldsen // Producent: Malene Flindt Pedersen  // Producerad av: Hansen & Pedersen Film, Fjernsyn // Svensk samproducent: Auto Images // Distribueras av: Doc Lounge, Level K // År: 2019 // Land: Danmark // Längd: 87 min

Visningar
26 januari - 1 februari: 
Göteborg Film Festival
11 februari: Doc Lounge Malmö
4 mars: Doc Lounge Helsingborg
7 mars: Doc Lounge Stockholm / Tempo Dokumentärfestival
8 mars: Doc Lounge Stockholm / Tempo Dokumentärfestival
10 mars: Doc Lounge Lund, Kino
16 mars: Doc Lounge Växjö
17 mars: Doc Lounge Pop-Up, Kristianstad
23 mars: Specialvisning, Fyrisbiografen, Uppsala
31 mars: INSTÄLLD Doc Lounge Göteborg
5 april: Bio Kaskad, Stockholm
8 april: Bio Kaskad, Stockholm
25 maj: Bio Regina, Östersund
27 juli: Arena 305, Malmö

Bokningsinfo
Bokningserbjudandet gäller öppna och slutna visningar på biograf eller andra visningsplatser.

I paketet ingår
Rättigheter till visning
Leverans av filmfil (DCP eller högupplöst fil)
Press- och marknadsföringsmaterial

Filformat
Filmen kan visas från DCP (gäller biografer och distribueras då från Filmlagret) eller högupplöst fil (distribueras då från Doc Lounge).

Bokning
Fat Front distribueras sedan den 1/1 2021 återigen av Level K. 

Kostnad
Alternativ 1: 35% på biljettintäkter (Minimumgaranti 650kr)
(gäller endast registrerade biografer)
Alternativ 2: Fast kostnad från 2500kr, beroende på typ av visning.

Friends & sponsors