Doc Lounge söker vikarierande verksamhetsledare

Doc Lounge söker vikarierande verksamhetsledare

Vill du vara med att utveckla framtidens dokumentärfilmsdistribution och Sveriges hetaste folkrörelse?

Vår verksamhetsledare är föräldraledig och vi söker nu dig som vill förvalta och utveckla Doc Lounge under tiden. Tillsammans med teamet bestående av en distributions- och utvecklingschef, en projektledare för visningarna i Malmö, en tekniskadministratör och vårt nätverk kommer du att driva och utveckla verksamheten in i framtiden.

Doc Lounge startade i Malmö som ett initiativ för att bredda publiken för dokumentärfilm och göra den mer tillgänglig genom att skapa sociala och kreativa mötesplatser runt filmvisningarna. Konceptet blev snabbt populärt och spred sig över Norden. Idag är Doc Lounge ett Nordiskt visningsnätverk och distributör för högkvalitativ dokumentärfilm från hela världen. Vårt fokus ligger i möten och samarbeten och att skapa engagemang och gemenskap. Efter pandemin och vad den fört med sig, står nu Doc Lounge inför spännande utmaningar med en ny vision som ska lyfta Doc Lounge till en ny nivå. Vi ska bli ännu bättre på det digitala och stärka våra partnerskap i och utanför branschen, allt för att nå ut ännu bredare med högkvalitativ dokumentärfilm. Vi är ett starkt litet team med blandad bakgrund som jobbar tätt ihop och tillsammans med en passionerad och lösningsorienterad ledare med god utvecklings- och finanseringsförmåga kommer vi att bli ännu starkare.

Vi söker dig som har goda kunskaper inom ekonomi och finansiering och är van att arbetsleda ett team och driva och utveckla en verksamhet framåt. Du ska ha lätt att uttrycka dig i skrift och tal, på både svenska och engelska, vara driven och resultatfokuserad. Erfarenhet från film/Tv-branschen och/eller närliggande branscher så som tech, gaming, innovation, bild/media är en bonus men inget krav. Viktigast är att du är passionerad och har lätt för att se nya vägar framåt.

 Ansvarsområden/Arbetsuppgifter

 Organisation - Doc Lounge är en ideell förening med en strategisk styrelse som du rapporterar till. Allt praktiskt arbete kring styrelsemöten, så som att arrangera styrelsemöte, årsmöte mm är delegerat till verksamhetsledare och resten av teamet.

 

Strategi och utveckling
Du ansvarar för att dra upp långsiktiga strategier och utvecklingsplaner för verksamheten tillsammans med styrelsen och det övriga teamet.

Finansiering
Du ansvarar för budget och finansieringen av verksamheten framåt, det innebär bidragsansökningar och dialog med våra stora årliga bidragsgivare men också̊ att utveckla och hitta nya inkomstkällor via projektansökningar, sponsorer och annat, lokalt, nationellt och internationellt.

Ekonomi
Du ansvarar för den övergripande ekonomihanteringen så som budgetuppföljning, löneutbetalningar och rapportering. Till hjälp har du en extern bokförare som sköter bokföringen och en extern auktoriserad revisor som granskar årsbokslut.

HR/Personal
Teamet består i dag av tre personer som du ansvarar för när det kommer till arbetsmiljö̈, arbetshälsa, utveckling och arbetsledning.

Övrigt
Beroende på̊ bakgrund, erfarenheter och intresse finns möjligheten att delta och bidra i arbetet med det konstnärliga innehållet så som inköp av film och distributionsstrategier mm. i samarbete med distributionschefen. Resor inom Sverige och Europa kan förekomma.

Läs mer om Doc Lounge och vår verksamhet på doclounge.se

Praktiskt
Längd: 
Maj-december 2022
Tillträde: 1 maj

Arbetsgrad: 75-100% eller enligt överenskommelse
Placering: Malmö, kontor på Media Evolution City
Lön: Efter överenskommelse

Kontakt: Marika Eriksson, marika@doclounge.se

Intresserad? Skicka din ansökan med CV och personligt brev till mailadressen ovan senast 14 april. Märk ditt mail med Ansökan Verksamhetsledare. Intervjuer genomförs löpande.