Doc Lounge Live - pressarkiv

Nöjesguiden, 2016-02-01:
"Idén är enkel: genom att låta biografer, kulturhus och bibliotek utanför storstäderna ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass kan man bredda Doc Lounge räckvidd. Därmed behöver folk i mindre städer inte längre ta sig ända in till Babel i Malmö för att kunna ta del av de omtyckta Doc Lounge-kvällarna." (läs artikeln)

Sydsvenskan, 2016-01-28
"Doc Lounges nya koncept Doc Lounge Live kommer att lanseras stort över hela Sverige med hjälp av Zlatan-dokumentären ”Den unge Zlatan” den 23 februari." (läs artikeln

Sydsvenskan, 2015-06-22:
"Med Doc Lounge Live vill vi nå en publik som annars inte skulle kunna få ta del av våra filmer och kringarrangemang. Våra produktioner är ju ganska stora och vi har funderat länge på hur vi kan sprida det vi gör till fler, berättar Andrea Arvidsson, projektledare på Doc Lounge Malmö." (läs artikel)

Nöjesguiden, 2015-06-26:
"Efter flera lyckade säsonger med nyproducerad dokumentärfilm breddar Doc Lounge-gänget nu sin verksamhet. Genom att livestreama sina evenemang till bibliotek och kulturhus i andra delar av Skåne än Malmö hoppas man kunna nå ut till ny publik. Lomma, Höganäs, Helsingborg, Svalöv, Skurup och Landskrona är först ut att delta i livesatsningen. Under själva sändningarna kommer det finnas möjlighet för tittarna att skicka in frågor och kommentarer via sms och Twitter som moderatorn på scen i Malmö plockar upp." (läs artikel)

Skånska Dagbladet, 2015-06-29:
"Först de senaste åren har det blivit tekniskt möjligt att streama via nätet och samtidigt behålla hög kvalitet på sändningen, och det har varit en av grundförutsättningarna när vi har utvecklat projektet. Rent praktiskt kommer det att gå till så att bara arrangemangen runt filmerna streamas. Själva filmen har arrangörerna fått som en kopia för att bildkvaliteten ska bli så bra som möjligt." (läs artikel)

Intervju med projektledare Andrea Arvidsson i Sveriges Radio P4 Malmöhus, 2015-06-29:
"I höst kommer visningsklubben för nyproducerade dokumentärfilmer Doc Lounge att bredda sitt koncept till flera orter i Skåne. De som inte kan vara på plats i salongen i Malmö ska kunna följa evenemanget och filmerna via en direktsänd live stream." (lyssna på programmet, 2:47 minuter)

Sydsvenskan, 2015-08-24:
"I höst drar även Doc Lounge Live igång där filmklubben i Malmö ska direktsändas till sex olika platser runtom i Skåne, nämligen Lomma bibliotek, Höganäs bibliotek, Svalövs bibliotek, Kulturhotellet i Helsingborg, Skurups folkhögskola och Teatern i Landskrona. - Vi kommer att ha ett filmteam som gör produktionen som ska sändas i Doc Lounge Live. Och gästerna på de andra platserna kommer att kunna sms:a eller twittra in sina frågor så att de också kommer in i samtalet, berättar Andrea Arvidsson." (läs artikel)

Lommabladet, 2015-09-10:
"Doc Lounge på Babel i Malmö har i snart tio år visat dokumentärfilm. Vid två tillfällen i höst får även den som besöker Lomma bibliotek chans att ta del av det via livesändningar i Bibliografen. De inleds den 20 oktober med dokumentären ”Pervert Park” av Frida och Lasse Barkfors om en campingplats i Florida där dömda sexförbrytare, i ett försök att integreras i samhället, bor." (läs artikel)

Lokaltidningen Ystad, 2015-10-10:
"– Det känns kul och spännande att få presentera Doc Lounge i Skurup. Och att samarbeta med folkhögskolan där vi har både en dokumentärfilms- och en journalistlinje är en fantastisk miljö att få i gång samtal efter filmen tillsammans med Skurupsbor, säger Christel Molin, kulturutvecklare i kommunen." (läs artikel)

Lommabladet, 2015-10-13:
"- Vi hade en sluten provsändning här på Bibliografen i våras för att se om det fungerade rent tekniskt. Filmen visas i samma kvalitet som i Malmö, säger bibliotekschef Göran Schmitz. Det som utmärker Doc Lounge är att filmvisningen kombineras med en diskussion efteråt. Doc Lounge Live är ett projekt under 2015 med två livesändningar, 'Pervert Park' och 'Speed Sisters'." (läs artikel)

Helsingborgs Dagblad, 2015-10-14: 
"- Det är som nöjes-tv fast dokumentärt. En kvart innan filmen startar så livesänds uppsnacket av filmen direkt från Malmö. Sen visar vi filmen och efteråt är regissörerna på plats i Malmö och diskuterar kring dokumentären. Då kan man livetwittra in frågor till dem, säger Sanna Lilie, en av arrangörerna." (läs artikel)