Doc Lounge Live - för visningspartners

Vad är Doc Lounge Live?

Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept utvecklat av den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge, som sedan 2006 arbetat med evenemang, lansering och alternativ distribution av nya dokumentärfilmer.

Vid utvalda tillfällen under året erbjuder vi biografer, kulturhus och bibliotek över hela Sverige att visa en premiär eller förhandvisning av en ny dokumentär i kombination med ett direktsänt evenemang från Babel i Malmö, fullspäckat med spännande gäster, regissörssamtal, publikintervjuer och andra inslag. 

Varför Doc Lounge Live?

Doc Lounge Live är en unik möjlighet att få tillgång till det absolut senaste från dokumentärfilmsvärlden, att bredda sitt program med någonting unikt och spännande och därigenom och locka nya publikgrupper till sin verksamhet.

För oss på Doc Lounge är Doc Lounge Live ett utmärkt tillfälle att tillgängliggöra fantastiska dokumentärer och unika evenemang till ännu fler, på ännu fler platser i Sverige.

Vem kan ta del av Doc Lounge Live?

Doc Lounge Live-sändningarna erbjuds till kulturhus, bibiliotek och biografer över hela Sverige.

Vad ingår i Doc Lounge Live-paketet?

  • Tillgång till en förhandsvisning eller premiär av de senaste dokumentärfilmerna från hela världen.
  • Unika livesända evenemang från Doc Lounge i Malmö med publikintervjuer, exklusiva regissörssamtal och andra intressanta inslag.
  • Möjlighet för publiken lokalt att delta genom SMS och sociala medier.
  • Paket för marknadsföring med texter/bilder samt mallar till flyers och affischer
  • Workshop i kreativt publikarbete där visningspartners arbetar tillsammans med Doc Lounge för att hitta sätt att nå nya målgrupper
  • Inbjudan till flera inspirationstillfällen och nätverksträffar under året

Vilka tekniska förutsättningar krävs?

För att tillgängliggöra Doc Lounge Live till så många visningsplatser som möjligt har vi tagit fram en enkel och flexibel tekniklösning i kombination med en teknisk guide. Vi anordnar också testsändningar inför varje Doc Lounge Live-tillfälle för att säkra kvalitén på sändningen. Läs mer detaljerat i vår tekniska guide. 

Läs den tekniska guiden för Doc Lounge Live här

Bokning och kostnad

Prisförfrågan och bokning sker genom att skicka en bokningsförfrågan via mail till koordinatorn för Doc Lounge Live, maja@doclounge.se

Bokning av Doc Lounge Live inkluderar:

Alla rättigheter och visningskopior av filmer.
Exklusiv livesändning med regissörssamtal, testsändningar och support.
Utförligt marknadsföringsmaterial samt workshop i publikarbete.

Kontakta koordinatorn för Doc Lounge Live, maja@doclounge.se om ni har ytterligare frågor eller vill ha mer information. Vi diskuterar gärna vidare om hur vi kan få Doc Lounge Live att fungera optimalt hos er!

Tillbaka till Doc Lounge Live

DOC LOUNGE LIVE
Doc Lounge Live är tillbaka snart!

Workshop i kreativt publikarbete
Som en del av Doc Lounge Live-konceptet arrangerar och erbjuder Doc Lounge varje år ett antal inspirations- och utbildningstillfällen.

Just nu finns inget datum för kommande workshop, men om ni är intresserade av att delta skicka ett mail till maja@doclounge.se 
Här kan ni läsa mer om våra workshops