calendar

Find all coming up screenings and past screenings around the Doc Lounge network here!

See all screenings taking place in your city here.

See all Doc Lounge Official Selection films here.

En svensk tiger

I samarbete med Antirasistiska filmdagar visar Doc Lounge den omdebatterade dokumentären "En svensk tiger". En berättelse om mötet mellan Göran von Otter, en svensk friherre samt diplomat, och tyska SS-officeren Kurt Gerstein. En otroligt stark film om skuld.

Helsingborg
Past12/22019

Patriotic Highway

Första ordinarie visningen för säsongen är äntligen här! Och kvällen till ära visar vi inget mindre än regidebuten "Patriotic Highway" av vår alldeles egna, före detta projektledare, Caroline Troedsson. Röda Kvarn slår upp portarna till stora salongen och självklart kommer regissören finnas på plats för samtal efter filmen.

Helsingborg
Past15/22019

Roll Red Roll

Som en förlängning av Feministiska Filmdagar och som upptakt till Internationella kvinnodagen visar vi ikväll true-crime dokumentären "Roll Red Roll". En berättelse om sociala mediers makt och USAs "Boys will be boys"-kultur.

Helsingborg
Past6/32019

Sivandivan

Ikväll visar vi inget mindre än dokumentären om den internationella hovsångerskan "SivanDivan". Det blir en extravagant afton i sångens tecken.

Helsingborg
Past3/42019

Bikes vs Cars

Tillsammans med WSP kör vi ikväll en specialvisning på biograf Röda Kvarn. Temat för kvällen är människan i staden och därför visar vi den ständigt aktuelle ”Bikes vs Cars”.

Helsingborg
Past10/42019

Island of the Hungry Ghosts

Vårens sista ordinarie visning är kanske också säsongens vackraste. "Island of the Hungry Ghosts" väver samman berättelser från asylsökande med migrerande landkrabbor på Australiensiska Christmas Island.

Helsingborg
Past1/52019

PUSH

Missa inte höstens exklusiva förhandsvisning av "PUSH" som tar sig ann ett högst aktuellt ämne som berör oss alla – vårt boende.

Helsingborg
Past4/92019

The Reformist

Se Nordens första kvinnliga imam slåss för jämställdheten på sitt alldeles egna sätt.

Helsingborg
Past2/102019

Honeyland

Längs en brant klippavsats mitt bland vackert, prunkande växtlighet får vi följa Europas sista, kvinnliga bijägare.

Helsingborg
Past6/112019

The Men's Room

Sista visningen för säsongen bjuder på mycket sång och stora känslor.

Helsingborg
Past4/122019