Doc Lounge Malmö
Past11/42017

You are Teddybears

John Boisen & Björn Fävremark, 63 min, Sweden, 2017

YOU ARE TEDDYBEARS - TRAILER from Is This It on Vimeo.

You are Teddybears

SÄSONGSFINAL med Teddybears Sthlm, musikguiden i P3 och Kvinnliga situationen!

You are Teddybears är en humoristisk och färgsprakande musikalisk tripp, där vi får lära känna ansiktena bakom de välkända björnmaskerna. Vad finns inuti björnmaskerna? Vad vill dom? Vad tänker dom? Finns de ens? Följ med på en naturupplevelse med Sveriges starkaste och mest rastlösa björnar; Teddybears Stlm. Under kvällen bjuds ni på SÄSONGSFINAL med hyllning till Teaddybears av det riviga och kompromisslösa bandet Kvinnliga Situationen. Vi snackar med Musikguiden i P3 men har också ett regissörsamtal - PANGKVÄLL!

You are Teddybears is a humorous and colorful portrait of one of Sweden’s most influential bands ever, Teddybears Sthlm. In this film we get to know the faces behind the familiar bear masks. But what's inside bear masks? What do they want? Who are they? Are they even real? The evening is our SEASON FINALE, and we will celebrate this with a tribute to Teaddybears. We have invited the uncompromising band Kvinnliga situationen to give us their take of Teddybears Sthlm. We're also gonna talk to Musikguiden i P3 AND have a session with the directors of the film, booom!

YOU ARE TEDDYBEARS
Regi John Boisen & Björn Fävremark / Produced av Judith Katzeff / Sverige / 63 min
Språk: Svenska
Undertext: Ingen

Under 25 år har den excentriska trion bestående av Patrik Arve och bröderna Jocke och Klas Åhlund varit en inflytelserik del av den svenska musikscenen. Med sitt säregna synth-rockiga sound med influenser av punk, reggae och jazz har Teddybears musik varit soundtrack för många svettiga utekvällar. Det är verkligen en utmaning att göra en dokumentär om ett band med så många musikaliska infall och intressanta samarbeten men John Boisen och Björn Fävermark lyckas med konststycket att göra en punkig film full av osannolika infall och helt i linje med bandet.                                             

John Boisen och Björn Fävremark har arbetat tillsammans i närmare tio år. Deras filmografi inkluderar kortfilmer, dokumentärer och musikvideor. En av deras största framgångar är dokumentärfilmen 2 steg från Håkan, en film om ett år i Håkan Hellströms liv. You Are Teddybears är deras tredje musikdokumentär. 

GÄST: Lautaro Cubilla från Musikguiden i P3
Musikguidens repoter och liveproducent Lautaro kommer och berättar om hans möte med Teddybears och ger oss sina förväntingar på filmen.   

SCEN: Kvinnliga Situationen
Kompromisslös kvinnokamps-hiphop strösslat med extra östrogen! Kvinnliga Situationen är ett hiphop-kollektiv som agerar från hjärtat, både på scen och utanför. De existerar som en motreaktion till all orättvisa: patriarkatet, rasism, utanförskap, klasskillnader och allt annat som har en tenedens att förminska människan som individ. Kvinnliga situatione är ett maxat brudgäng med bas i Malmö, men med rötter som sträcker sig från Finland till Tanzania. På scen gör de sin version på Teddybears och ger oss en av deras egna låtskatter.        

REGISSÖRSAMTAL: John Boisen & Björn Fävremark
John och Björn har arbetat tillsammans i närmare tio år. Deras filmografi inkluderar kortfilmer, dokumentärer och musikvideor. En av deras största framgångar är dokumentärfilmen 2 steg från Håkan, en film om ett år i Håkan Hellströms liv. You Are Teddybears är deras tredje musikdokumentär. Efter filmen har vi en pratstund tillsammans!               

MUISK: DJ VERSACEE
DJ Versacee är en erfaren artist, men en up and coming dj! Han har örat för det senaste inom hiphop, trap, afrobeat och dancehall. Med sina blotta 19 år vet han exakt vad som trendar just nu och lämnar ingen utan sug efter mer. Don't miss out! Tidigare spelat på bla Nattstad Malmö @ Grand och på Moriskan Malmö.

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Information in English: http://doclounge.se/films/you-are-teddybears

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här: http://doclounge.se/malmo

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel            

Friends & sponsors