Doc Lounge Helsingborg
Past7/122016

You and Me

Lorenzo DeCampos, Taylor MontemaranoMichael Lawrence, 87 min, Australia, 2016

You and Me

Säsongens grand finale tillsammans med Antirasistiska Filmdagar och Nordic Surf Film Festival

Film, finbesök, livemusik, barhäng och surftorg. Antirasistiska Filmdagar bjuder på inträdet denna pangavslutning!

SPECIALVISNING MED ANTIRASISTISKA FILMDAGAR
17.00 Stora scen
I Whaled Women möter vi SS och KK är två nitiska kvinnor som arbetar på kontoret för utveckling i Krabstadt, en liten stad dit de nordiska länderna har skickat sina oönskade. En dag blir ett gäng underliga varelser strandsatta vid kusten och det blir SS och KK som får i uppgift att hantera situationen. Något de är långt ifrån bekväma med och konsekvenserna blir därefter. Whaled Women hade premiär på Berlinale och har visats på filmfestivaler världen över. Efter filmen blir det ett samtal med regissören Jeuno Je Kim.

Whaled Women (2013)
Ewa Einhorn, Jeuno JE Kim 
9 min, Sverige

LIVEFRAMTRÄDANDE MED BJ ANDERS & THE BUCCANEERS
17.45 Vinylbaren

DOC LOUNGE HELSINGBORG SURFSPECIAL MED NORDIC SURF FILM FESTIVAL
18.00 Stora scen
Barney var ett lovande surfproffs när han efter en bilolycka plötsligt blev förlamad i armar och ben. Tiden efter blir den mörkaste perioden av hans liv. Med kärlek och support från sin familj, vänner och sin själsfrände Kate bestämmer sig Barney för att anta den omöjliga utmaningen. Han ska knäböja när han friar till Kate, stå upp vid altaret och dansa med henne på bröllopet.

You and Me (2016)
Lorenzo DeCampos, Taylor Montemarano, Michael Lawrence
87 min, Australien

SURFTORGET
16.45 Stora scen
En minimässa med bland andra utställarna Sebastien Archambeaud som utvecklat Handiscover, en bokningssida av semesterboenden världen över som är tillgängliga oavsett din nivå av rörlighet. Carina Johansson frestar med Stand Up Paddleboard tours, och Peter Jarl visar upp egentillverkade surfbrädor i trä. Fantasin skenar iväg på friskt vågat äventyr i vår gästvärd Jeff Flindts fotoutställning.

16.45 Entré genom Vinylbaren
Surftorget minimässa, Stora scen 
17.00 Antirasistiska Filmdagar, Stora scen
Whaled Women, 9 min (EN)
Regissörssamtal: Jeuno JE Kim (SVE) 
17.45 Livemusik: BJ Anders & The Buccaneers, Vinylbaren
18.00 Surfspecial: You and Me (EN), Stora scen
19.40 Skype Q&A med Barney och Kate Miller (EN)
- 20.15

Surf’s up, välkomna!

Antirasistiska Filmdagar, ARF, är en religiöst och politiskt obunden verksamhet. ARF vill synliggöra och väcka debatt kring frågor rörande rasism, främlingsfientlighet, diskriminering och demokrati genom att kombinera film och samtal. I år bjuder ARF i Helsingborg på sex visningar för gymnasieskolor och tre visningar för allmänheten - allt kostnadsfritt! För hela programmet - se ARFs Facebook. ARF arrangeras av Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg i samarbete med Sensus och med stöd av Kulturnämnden Helsingborg och Sparbanksstiftelsen Skåne.

På Doc Lounge kan du luta dig tillbaka. Här dukar vi upp de allra bästa och senaste dokumentärfilmerna från hela världen blandat med spännande kringarrangemang och upptåg, samtal och finbesök. Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg, samt med sponsring från ABF Helsingborg, The Tivoli, JTek, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT.

Friends & sponsors