Doc Lounge Göteborg
Current3/32020

XY Chelsea

Tim Travers, 94 min, USA, 2019

XY Chelsea

Hon gick emot allt - lagar och regler, sin arbetsgivare och sitt land.

Chelsea Manning är visselblåsaren som dömdes till 35 års fängelse för att ha läckt hemligstämplad information om krigsbrott i Irak och Afghanistan till Wikileaks. Efter att ha avtjänat sju år av sitt straff tillåts Manning lämna fängelset - och här startar dokumentären XY Chelsea.

Samtidigt som Manning påbörjar sitt nya liv måste hon ta itu med enorma konsekvenser av sitt förflutna; den största läckan av militära hemligheter i USA:s historia och den oavsiktliga kändisstatusen som möter Manning på utsidan. Men också - hennes egen könstransition från man till kvinna.

XY Chelsea är ett intimt porträtt av en fascinerande och komplex kvinna, en rebell och outsider, som startar ett nytt liv i en värld som är långt ifrån välkomnande. 

→ DJ: WEST PRIDE / PEDRO LIMA
Förbered er att mingla och dansa till klassiska hits och härligt funkiga beats med Brasilianska inslag tillsammans med Pedro Lima och West Pride! Kom och häng i baren på Folk från klockan 18.


→ OM FILMEN
Regissör: Tim Travers
Land: UK
År: 2019
Trailer: https://dogwoofsales.com/xychelsea

Filmen visas på Folkteaterns Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30, men du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

 

Friends & sponsors