Doc Lounge Malmö
Past3/22015

Wind on the Moon

Seung-Jun Yi, 100 min, South Korea, 2014

Trailer WIND ON THE MOON in IDFA Competition for Feature Length Documentary from Minch&Films on Vimeo.

Wind On the Moon

Intimt och känslostarkt personporträtt av dövblinda Yeji.

Vi är oerhört stolta att kunna presentera Sverigepremiären av denna oerhört starka och vackra skildring av relationen mellan dövblinda Yeji och hennes mamma. Därefter pratar vi kommunikation utan ord med kvällens experter och från dj-båset får vi det bästa och senaste från den Sydkoreanska musikscenen.

Kan du föreställa dig ett liv helt utan syn och hörsel? Från regissören bakom den hyllade dokumentären “Planet of Snail” kommer nu “Wind on the Moon” - en gripande och stundtals hjärtskärande berättelse om relationen mellan 19-åriga dövblinda Yeji och hennes mamma som har fått viga sitt liv åt att vara sin dotters ögon och öron. Med ett intensivt nära foto och utdrag ur mammans dagbok får vi följa deras ständiga kamp för att kommunicera genom ett språk helt bortom språket.

DJ: Fantastiska Hyunah Kim och Jinsun Bae är äntligen tillbaka på Doc Lounge och ger oss det senaste från den Sydkoreanska musikscenen!

KVÄLLENS GÄSTER: Lena Göransson och Pernilla Henriksson. Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor är en verksamhet som har som uppgift att samla, utveckla och förmedla kunskaper om dövblindhet. Där arbetar Lena Göransson som verksamhetschef. Pernilla Henriksson anlitas ofta som expert i frågor som handlar om att utveckla kommunikation. Lena och Pernilla kommer att diskutera vad det innebär att inte kunna se och höra, vad det får för konsekvenser för familjen och vi får prova på hur man kan kommunicera med andra sinnen.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Kulturstöd, Film i Skåne, SVT, ABF, Svenska Filminstitutet, Folkets Bio Malmö, WG Film och Babel.

Friends & sponsors