Doc Lounge Göteborg
Past29/92015

Who the F**k is Stefan Berg?

Stefan Berg, 58 min, Sweden, 2015

Who the F**k is Stefan Berg?

Doc Lounge Göteborg presenterar världspremiären av Who the F**k is Stefan Berg?

Stefan Berg har gjort en rad personporträtt av outsiders – som strippan i ”Strippan” (2012), rapparen i ”Leslie” (2008) och Ola Salo i ”Ola Svensson Superstar” (2010). Nu vänder han blicken mot sig själv i en historia om sorg, försoning och kärlek.

SYNOPSIS: Efter 18 år som filmare vänder Stefan Berg kameran mot sig själv. Han möter en man som aldrig passat in. För att ta reda på varför han blivit den han är återvänder han till sin barndom i 60-talets Malmö. Där återupplever han känslan av att vara oövervinnerlig som en del av popkulturens euforiska anda men han konfronteras också med de trauma som kom i vägen till följd av föräldrarnas misslyckanden. I en dialog med den tioårige pojken Stefan Berg, som visar sig tala med tydlig röst inom honom, reder han ut vad som egentligen hände. Relationen till föräldrarna och den skuld som vilat i familjen ställs på sin spets.

“När jag var liten ville jag bli popstjärna. Det stod klart redan efter att jag som 8-åring sett Rolling Stones i Baltiska Hallen i Malmö sommaren 1965. Detta var dock inte något yrkesval som fanns på kartan i 60-talets Svenska Folkhem. I synnerhet inte på Fridhem i Malmö. Bara direktörsbarn och läkarbarn så långt ögat nådde. Och så jag, en udda figur från Stockholm med alldeles för långt hår. Vilse i en tråkig värld.”

- Stefan Berg

 

TID: Den 29 september. Dörrar öppnar kl 19.30 / Filmen börjar ca kl 20/

PLATS: Bengans, Stigbergstorget 1, Göteborg

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär).

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborg Stad, Västra Götalandsregionen, ABF, SFI och Bengans.

Friends & sponsors