Doc Lounge Malmö
Past25/102016

When Two Worlds Collide

Heidi Brandenburg and Mathew Orzel, 100 min, Peru, 2016

When Two Worlds Collide

Gratiskväll med Globala Malmö

Vad händer när törst efter makt och rikedom har högre prioritet än människoliv? Den 25 oktober beger vi oss till Amazonas djungel och bjuder på förhandsvisning av den prisade When Two Worlds Collide. Kvällen presenteras i samarbete med Globala Malmö som dessutom bjuder er alla på fri entré! Gäst är Staffan Landin som arbetar med frågorna i ett globalt perspektiv via Hans Roslings Gapminder.

Vinnare av World Cinema Documentary prize för bästa debutfilm på Sundance Film Festival 2016

 

WHEN TWO WORLDS COLLIDE
Heidi Brandenburg and Mathew Orzel / Peru / 2016 / 100 min
When Two Worlds Collide tar oss till frontlinjen för kampen om Perus framtid. När presidenten Alan García vill utvinna olja och mineraler från Amazonas urskog med argumentet att öka landets ekonomiska tillväxt möter han hårt motstånd, lett av Alberto Pizango som representerar ursprungsbefolkningen. Dokumentären skildrar konflikten genom allt från hetsiga diskussioner till ett extremt våldsutövande.

Greed Is Global In This Compelling Documentary About A Peruvian Tragedy
-IndieWire

I samarbete med Globala Malmö.
Globala Malmö är ett samarbete mellan Malmö stad och lokala föreningar, som en satsning för att inspirera fler aktörer att engagera sig i globala frågor. Genom Globala Malmö vill vi främja nätverksbyggandet mellan aktörer och öka förståelsen för att vi genom att tänka globalt och agera lokalt kan påverka den globala utvecklingen.

GÄST: Staffan Landin använder Hans Roslings världskända Gapminderteknik som väcker siffror och statistik om världens utveckling till liv och görs förståeligt. Staffan är skribent och föreläsare och har tidigare jobbat på FN:s utvecklingsprogram, UNDP och stiftelsen Gapminder. Han föreläser om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen och har nyligen avslutat arbetet på 2016 års upplaga av ”Blir världen bättre?”

DJs: Vid skivspelaren hittar vi DJ Skilsmässan som kommer att bjuda på sina bästa djungelhits denna kväll. DJ Skilsmässan består av Doc Lounges egen DJ-stjärna Annika Johnson och Kristofer Nilsson från bland annat "Naiv Recordings" och "Hemma hos".

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar kl 20.00 
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
FRI ENTRÉ