Doc Lounge Göteborg
Past9/102018

Westwood: Punk, Icon, Activist

Lorna Tucker, 78 min, United Kingdom, 2018

Westwood: Punk, Icon, Activist

Vi ges exklusiv access till en av världens mest egensinniga och inflytelserika modeskapare!

Från att, tillsammans med sin ex-partner och tillika Sex Pistoslmanager; Malcolm McLaren, ha varit en av förgrundsfigurerna inom punkrörelsen, har Dame Vivienne Westwood alltid varit en frispråkig aktivist. Vare sig det gäller att bekämpa oljebolagens korrupta och miljövidriga verksamheter eller att bevara integritet och personlighet inom sin egen modekoncern.

I Westwood: Punk, Icon, Activist får vi exklusiv access till en av vår tids största modeskapare, hennes ständiga kamp för att behålla kontrollen över ett skenande varumärke och personliga engagemang i miljöfrågor, så som fracking och räddningsaktioner för arktis. Hennes inflytande över modevärlden blev länge nedvärderat av snobbiga branschorganisationer och sexistisk media, men numera ses Vivienne Westwood som en stark innovativ kraft inom modeindustrin. Filmen blandar arkivmaterial med unika intervjuer med såväl Westwood själv, som samarbetspartners över hela världen. Detta är en intim och gripande hyllning till punkaren från Derbyshire som gått från smutsiga källarlokaler till prisgalor och runways i Paris och Milano, och dessutom blivit adlad på vägen.

Från klockan 18 sätter DJ-duon SATANS BARN punkig stämning i baren på Folk - kom och häng med oss innan!

Efter filmen pratar vi punk och mode tillsammans med Erika Blomgren, programansvarig för kandidatutbildningen inom modedesign på Textilhögskolan i Borås.
 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, ABF och Folkteatern.  

Dessa kvällar finns möjlighet att ta med sitt glas från baren in i salongen. Möblering: Dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna in till foajén öppnar kl. 18:00, du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 18:30
PLATS: Folkteaterns foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud

Friends & sponsors