Doc Lounge Varberg
Past7/32013

Welcome to Järbo State

Annelie Olsson, 75 min, Sweden, 2012

Welcome to Järbo State - Trailer Swedish subtitles from Pensionat Granliden Produktion on Vimeo.

Welcome to Järbo State

Regissörsbesök av Annelie Olsson

Möt USA:s 53:e delstat! Regissör Annelie Olsson på plats i loungen. På Scen står rockabillybandet The Cadillac Band!

Nu är det dags för vår andra visning, vi presenterar stolt filmen Welcome to Järbo State. Filmen är en ytterst fin skildrign av livet på Dalslands landsbyggd, i Järbo, en liten socken som en gång skev till Ronald Reagan och bad om att få bli den 53:e staten. Reagan svarade hövligt att den är inte riktigt så det fungerar...I Filmen Welcome to Järbo State får man följa livet i en bygd där det bor färre än i ett höghus. Vi möter några synnerligen äkta Järboiter i det alldagliga såväl som det extraordinära, där både allvar och humor får utrymme. Det går ingen obemärkt förbi att där finns, en stor kärlek till amerikanska bilar och en kämparglöd för att behålla byskolan, och inte minst, att man i Järbo ser det som en konst att jaga älg. 

Regi: Annelie Olsson
Land: Sverige
Språk: Svenska, svensk text
Längd: 75 min


REGISSÖRSBESÖK: ANNELIE OLSSON

Filmens regissör Annelie Olsson kommer att finnas på plats denna kväll flör att berätta om arbetet kring filmen. Hon bjuder också på historier om när hon själv var "raggare" och fick låna Grevens rosa Cheva till studentbalen!

PÅ SCEN: THE CADILLAC BAND

Gästar oss denna kväll gör även rockabillybandet The Cadillac Band!
- 2011 utnämnt till årets rockabillyband i Jackson, Tennesse!! Med denna kväll är inga mindre än frillesäsingen Janne Lucas Persson,
Halmstadkillen Edward C Johansson, Ida Kjellberg, Börje Hallberg och Ulf Nilsson! De spelar kl. 19-20, samt efter filmen. De har också lovat att berätta lite om rockabillyns historia och deras resor till USA.
Klipp från spelning av The Cadillac Band:
http://www.youtube.com/watch?v=GWC2Jr1KQc8

I BAREN: Vin & Skafferi

Självkart kommer det finnas äkta raggarkäk i form av korv med mos så kom i god tid! 

Kvällen avrundas runt 23.00 när alla cruisar hemåt…

The Cadillac Band