Doc Lounge Kalmar
Past8/112016

Weiner

Josh KriegmanElyse Steinberg, 96 min, USA, 2016

Weiner

USA-valvaka med en färsk amerikansk dokumentär och special guest Per Hallberg!

Allt gick som på räls för folkkäre kongressmannen Anthony Weiner, såväl karriären som familjelivet spirade. Tills tåget plötsligt spårade ur. 2011 uppdagades att Weiner via sociala media och sms skickat olämpliga bilder till ett flertal kvinnor, och den mediala skandalen var ofrånkomlig. Men Anthony Weiner gav sig inte utan satsade på en politisk comeback. I denna dokumentär får vi följa händelserna med en fullständigt unik access till både hans familjeliv och kampanjarbete. Filmen tecknar bilden av en osedvanligt underhållande politisk härdsmälta, och så sent som hösten 2016 var skandalpolitikern i hetluften igen. Något som blev ödesdigert då Weiners fru Huma Abedin jobbar som nära rådgivare till Hillary Clinton...

"Ett ändlöst fascinerande politiskt självmord." (Jan Söderqvist, SvD, maxbetyg)

Vi visar filmen på självaste valdagen och kommer att koppla upp oss mot USA för färska intryck från landet som ska ta ställning i en fråga som berör hela världen. Våra gäster är ljuddesignern och trefaldige Oscarsvinnaren Per Hallberg i Malibu, Kalmarbördige Anders Ahlgren som är frilansfotograf åt SvD i New York och Alice Hertzberg som läser politikvetenskap vid UCLA i Los Angeles, även hon från Kalmar.

Portens soppkök serverar en amerikainspirerad vegetarisk tallrik: en burrito fylld med en vegetarisk chili och grönsaker, caesarsallad med grillad halloumi och räkor med hemslagen caesardressing, grillade grönsaker samt Portens cremiga coleslaw, allt för endast 105 kr.

Ingen förbokning krävs. Kassan och serveringen öppnar kl. 17.

Special guest Per Hallberg!

Friends & sponsors