Doc Lounge Malmö
Past18/102016

Weiner

Josh KriegmanElyse Steinberg, 96 min, USA, 2016

Weiner

Sverigepremiär och Livesändning

Höstens första Doc Lounge Live bjuder på en politisk special med Sverigepremiär av den prisbelönta dokumentären Weiner. Ta del av en helkväll med en exklusiv livesändning och samtal direkt från Doc Lounge i Malmö! Under evenemanget kan publiken på alla visningsplatser delta i kvällen via SMS och sociala medier. Kvällen gästas av journalisten Sara Stenholm Phil från bland annat den populära USA-valpodden i P1!

WEINER
Josh Kriegman, Elyse Steinberg / USA  / 2016

Den 18 oktober, bara tre veckor innan det amerikanska valet, presenterar Doc Lounge tillsammans med NonStop Entertainment Sverigepremiären av filmen Weiner, som låter publiken följa med in bakom kulisserna under en av de senaste årens mest omtalade valkampanj och politiska skandal. Anthony Weiner var 2013 storfavorit till borgmästarrollen i New York, när hans politiska comeback ännu en gång skakades av avslöjanden kring hans sexliv. Med full access till Weiner, hans familj och hans kampanjteam, dokumenterar filmen en förvånansvärt underhållande politisk härdsmälta.

"Weiner’ Is the Most Relevant Documentary Since ‘Fahrenheit 9/11"
- VARIETY

“Politics of scandal: Documentary cameras keep rolling as sex scandals roll on for Anthony Weiner”
- ABC

GÄST: Sara Stenholm Phil.
Sara är balnd annat programledare för Godmorgon, världen! i P1. Hon har varit korrespondent för Sveriges Radio i USA 2004-07 och leder nu den populära USA-valpodden i P1. I podden får ni följa den amerikanska valrörelsens uppgångar, nedgångar, retorik, skandaler och avhopp – från första nomineringsmötet över konventen, till presidentvalet.

TID: Dörrar öppnar kl 18 / Filmen börjar ca kl 19 
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

OM DOC LOUNGE LIVE
Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept utvecklat av den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge, som sedan 2006 arbetar med evenemang, lansering och alternativ distribution av nya dokumentärfilmer. Genom konceptet ger vi biografer, kulturhus och bibliotek chansen att ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass. Doc Lounge Live är ett perfekt sätt att spetsa programutbudet och locka ny publik.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

 

Friends & sponsors