Doc Lounge Stockholm
Past24/22015

Vessel

Diana Whitten, 88 min, USA, 2014

Vessel Trailer from Diana Whitten on Vimeo.

Vessel

Säsongspremiär! Prisbelönt dokumentär om aktivister som till havs kämpar för kvinnors rätt till abort!

Nyligen attackerades Abortfilmfestivalen i Stockholm av tre maskerade män som slängde in en rökbomb i lokalen mitt under pågående visning av Vessel. Attentatet är ett angrepp på demokratin, yttrandefriheten och platser för fritt tankeutbyte. Nu vill vi ge alla en ny chans att se den angelägna och spännande filmen och till det har vi bjudit in Kompiskören och arrangörerna bakom Abortfilmfestivalen.

FILM: VESSEL - Diana Whittens prisade dokumentär skildrar den nederländska aborträttsorganisationen Women on Waves och deras grundare och förgrundsgestalt Rebecca Gomperts. Women on Waves är en båtburen aktivistgrupp som lägger till utanför länder där abort är förbjuden och möjliggör för kvinnor att ta sig ut till båten och göra abort på internationellt vatten. I filmen följer vi flera av gruppens aktioner; och hur de möter statliga, religiösa och militära blockader. Under filmens gång börjar Rebecca Gomperts och hennes grupp att skapa ett underjordiskt nätverk av modiga, lokala aktivister som hjälper till att  guida kvinnor till att själva utföra aborterna med lagliga mediciner.

Filmen visas med engelsk text.

FÖRFILM: BÄVAN - En kort dokumentär av Clara Bodén från 2013. "Jag hör en man tala i radion. Han är sjukhuspräst. Hans sätt att tala gör att jag ville fortsätta lyssna. Normalt stänger jag av denna sort av radioprogram. Ett halvår senare åker jag för att möta honom och tala om hans arbete."

I FOAJÈN: Kompiskören sjunger Ut i vår hage / Ljus av Ilja Stenberg / Vin i pausen

TAL: Emilie Weiderud, Aborträttsnätverket/RFSU och Anna Dahlqvist, chefredaktör Ottar.

TILLGÄNGLIGHET: Lokalen ligger i en källare och är på grund av trappa tyvärr otillgänglig för rullstol, med undantag för personer med tillgång till trappklättrare. Det finns det en rullstolsplats att boka vid scenen, ring 0736571606 för att paxa den.

INGET FÖRKÖP SÅ KOM I TID!

Friends & sponsors