Doc Lounge Malmö
Past26/12016

Very Semi-Serious

Leah Wolchok, 83 min, USA, 2015

Very Semi-Serious

Säsongspremiär med Seriefest! Fanzine- och serievernissage! Live Drawing! Gäster: Tecknarna bakom Wicked Hero

Säsongspremiär tillsammans med Seriefest! Serieskolan, Malmö högskola bjuder på fanzine- och serievernissage. Live Drawing med Kenneth Larsen (Bästis). Eftersnack med Adrian Malmgren och Beomene Winroth från den queera actionserien Wicked Hero.

Den 26 januari visar Doc Lounge filmen Very Semi-Serious. Filmen tar oss med bland de ikoniska teckningarna på den världskända tidningen The New Yorker. 

-Samarbete med Seriefest.se! 
-Fanzine- och Serievernissage med Serieskolan och Malmö Högskola
-Live Drawing med Kenneth Larsen (Bästis)
-Samtal efter filmen med Adrian Malmgren och Beomene Winroth från bl. a den transinkluderande sagan Wicked Hero. 

SYNOPSIS: De ikoniska teckningarna på tidningen The New Yorker har blivit en välkänd kulturell milsten de senaste 90 åren. Leah Wolchocks intima dokumentär erbjuder en makalös glimt i processen bakom teckningarna. Filmen följer redaktören Bob Mankoff då han varje vecka noggrant granskar hundratals inlämningar och förslag. Allt för att ge läsaren den bästa samlingen av insiktsfulla och humorösa tidningssidor. Filmen visar också intervjuer med tidningens anställda och delar anekdoter från legenderna Roz Chast och Mort Gerberg.
Very Semi-Serous är en ovanlig meditation i humor, konst och genialiteten hos New Yorkers panel. Filmen ger en spännande behind-the-scenes vy av The New Yorker och introducerar teckningslegenderna som skapade de ikoniska teckningarna som har inspirerat, förbryllat- och stundtals förbannat läsare genom decennierna.

SAMARBETE: SERIEFEST.SE
Malmö Seriefest är en seriemässa med fokus på självpublicerade serier i fansin eller bokform. Skaparna är själva på plats och säljer sina serier och deltar i programpunkter på scen. Mässan hålls den 2-3 april 2016 på Malmö Stadsbibliotek. 
Den svenska serietecknaren och illustratören Natalia Batista gästar och berättar mer om Seriefest.se
https://www.facebook.com/events/1706477759582967/

SAMTALSGÄSTER: Adrian Malmgren och Beomene Winroth började 2012 skriva tillsammans på ett äventyr som kom att bli den transinkluderande sagan Wicked Hero. Adrian Malmgren blev även publicerad med sin strippserie 'Adrian' i Svenska Serier under 2015.
Beomene Winroth har arbetat som illustratör sedan 2010 och arbetar med ett serieprojekt för yngre läsare "Smol Skool'. 

LIVE DRAWING: Häng med live och se hur Kenneth Larsen ger liv till sina serier på vår storskärm. Kenneth ritar "Bästis", en humorserie om de dysfunktionella barndomskompisarna Marthe och Kenneth, som fortsätter att hänga trots flera illojala incidenter. 

GÄSTER 1: SERIESKOLAN
Serieskolan har ett nära samarbete med aktiva serietecknare, redaktörer och förläggare inom seriebranschen. Serieskolans lärare har en stark förankring i och en lång erfarenhet av seriebranschen. http://www.kvarnby.fhsk.se/serieskolan

GÄSTER 2: SERIETECKNING OCH VISUELLT BERÄTTANDE MALMÖ HÖGSKOLA 

TID: Den 26 januari. Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 20/ 
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Visningen presenteras i stolt samarbete med SVT, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, SFI och Babel.