Doc Lounge Malmö
Past11/32014

Vägen Till Cannes

Världspremiär! I samarbete med BUFF!

Tillsammans med barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF har vi äran att presentera världspremiären av Stefan Bergs Vägen till Cannes. Filmen startade som en dokumentation av det interna projektet “BUFF För Alla”, och har med tiden växt till en fristående dokumentärfilm som följer gymnasieeleverna Mattias och Dennis. Tillsammans med BUFF får de en unik chans att använda film som uttrycksform. En chans som tar dem hela vägen till de röda mattorna i Cannes.

Kvällen utlovar premiärstämning, musik och möten med både regissör och medverkande!

VÄGEN TILL CANNES:
Mattias pratar hela tiden och har svårt att sitta still. Dennis är oftast tyst och ställer höga krav på sig själv. De går i samma klass på gymnasiet. En klass där alla elever har en s.k. “diagnos” och på ett eller annat sätt har misslyckats med skolan.

Gemensamt för de båda är drömmen om att passa in någonstans. Känslan att få vara någon i ett större sammanhang. Genom BUFF Filmfestivals projekt “BUFF för Alla” får de chans att prova på att arbeta med film. De ger sig ut på en resa som visar sig leda hela vägen till Cannes, med Mattias som filmregissör och Dennis som stjärna framför kameran.

ÖPPNAR 19.00 / Film ca 20.00