Doc Lounge Malmö
Past2/92014

Tusen bitar

Magnus GerttenStefan Berg, 100 min, Sweden, 2014

Tusen Bitar

Säsongspremiär med förhandsvisning av filmen om Björn Afzelius!

Äntligen är det höstpremiär för Doc Lounge! Vi inleder säsongen med att i samarbete med Folkets Bio Malmö och TriArt ha en exklusiv förhandsvisning av Stefan Bergs och Magnus Gerttens intima porträtt av Björn Afzelius, som har biopremiär den 5 september. Kvällen kommer såklart inringas av musik med livespelning av CRYING DAY CARE CHOIR och som DJ har vi bjudit in Hemma Hos Festival.

FILM: TUSEN BITAR
Med Mikael Wiehe och Marianne Lindberg De Geer som ledsagare gör vi en resa in i Björn Afzelius liv. En berättelse om en man med många motsättningar inom sig. En protestsångare, men också en sentimental balladsångare. En handfast politisk aktivist, men även en obotlig romantiker. Privat pratade han aldrig om sig själv, men i sina texter sa han desto mer. Björn Afzelius var artisten som kritikerna älskade att hata och publiken älskade.

Filmarna Stefan Berg och Magnus Gertten har haft tillgång till ett ymnigt arkivmaterial och intervjuat personerna som stod honom närmast. Resultatet är ett unikt porträtt som visar nya sidor hos en en modig idealist ständigt på jakt efter den bekräftelse han aldrig fick som barn.

Ledmotivet sjungs av Laleh och är en tolkning av Tusen bitar, en av Afzelius mest kända och omtyckta sånger.

DJ: HEMMA HOS FESTIVAL
Hemma Hos Festival gör comeback.
På scen finner ni artister som ni måste leta djupt under stenar för. Hemma Hos Festival fångar känslan och atmosfären som ni har saknat. Vi vill inte verka narcissistiska, men det här kommer bli bra. För att så ett frö besöker vi nu olika platser. Tillsammans med er och vår eminenta skivsamling. Vi vill bygga ett tidigt förtroende med musiken som redskap. Vi berättar helst inte vad vi spelar, men kom förbi och vinka så vinkar vi tillbaka med ena handen och med andra handen omsorgsfullt på skivspelaren. Då får du även höra vad det blir för musik. Allt för att höja förväntningarna. Flumrock, hipster-hip hop och 60-talssoul är tre ledord. Ledord som övergår till löften och löften som övergår till konkreta handlingar. Handlingar som kommer att serveras på ett silverfat med vita handskar.

LIVE: CRYING DAY CARE CHOIR

Crying Day Care Choir är en udda fågel i den svenska musikfaunan, en fågel som får dig att stanna upp och fundera men som även får dig att le och sjunga med. Bandet föddes på ett hustak i Buenos Aires 2010 när några vänner och medlemmar från indiegruppen Monde Yeux kände ett behov av att få spela musik inför en lyssnande publik. Genom att bli Morgonpasset i P3s “egna band” fann de denna lyssnande publik i Sverige och har sedan dess gjort spelningar landet runt. Genom det egna bolaget LoveMadeUs har de släppt två EPs och två singlar, och 2014 är året då bandets efterlängtade debutalbum släpps. Denna gång tar de ett steg mot americanan och den amerikanska folktraditionen genom att ta hjälp av begåvade instrumentalister och kombinera det med sitt patenterade lo-fi sound.

Magnus Gertten & Stefan Berg / Sverige / 2014 / 100 min

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Kulturstöd, Film i Skåne, SVT, ABF, Svenska Filminstitutet, Folkets Bio Malmö, WG Film och Babel.

Friends & sponsors