Doc Lounge Göteborg
Past5/102021

Stol På Meg

Emil Trier, 96 min, Norway, 2021

Trust Me

Illusioner, hype och lätta pengar i Emil Triers dokumentär om en av Norges största svindlarhistorier.

Näringslivet går upp i linningen över Norges Mark Zuckerberg som ska rädda världen med ungt, grönt entreprenörskap. Men vem är den karismatiske unga mannen och vad händer när han drar nytta av ett system som hellre köper en bra historia än en bra produkt?

Wahleed Ahmed prydde vid 20 års ålder förstasidorna på alla norska tidningar med sitt solcellsladdade mobilbatteri. Nu skulle världen aldrig behöva ha urladdade mobiltelefoner och Ahmed fyllde alla kriterier för det nya Norge: En ung tech-entreprenör med rötter i Pakistan som uppfunnit ett grönt life hack. Med sitt obevekliga självförtroende får han flera stora investerare på kroken och lever snart ett jetsetterliv i LA. Men det tar inte lång tid innan både sanningen och FBI flåsar honom i nacken.

FÖRFILM: Hamza av Faramarz Gosheh
Hamza är uppvuxen i Biskopsgården och som för många andra unga män i förorten har gängen och kriminaliteten hela tiden funnits i periferin och påverkat honom och dem i hans närhet. Men istället för att gå samma tragiska öde till mötes som många av sina jämnåriga hittade Hamza boxningen. Den räddade hans liv och nu vill han vara en positiv kraft i en stadsdel där mörkret fått ta allt för stor plats.
Filmen är en del av Doc Lounge Locals 2021.

DJ: AMANDA BÅMSTEDT
Amanda Båmstedt är chefredaktör på Djungeltrumman by day och stans Local Discogal by night. När hon står i båset kan man räkna med en rejäl dos glammig disco, elektroniskt, soul, funk, lyxiga franska toner och diverse andra influenser som får dig på bra humör.


- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna till Oceanens scen öppnar 18:00. Filmstart 19:00
PLATS: Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8.
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Doc Lounge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har du symtom på covid-19? Stanna hemma.

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud och ABF.
 

Friends & sponsors