Doc Lounge Malmö
Current7/122021

Stol På Meg

Emil Trier, 96 min, Norway, 2021

Trust Me

Vid 20 års ålder prydde Ahmed Wahleed förstasidorna på alla norska tidningar då han hade uppfunnit ett mobilbatteri som laddades med solljus. Lysande! Precis vad världen behövde. Men världen behövde också en riktigt bra historia, om en ung man med rötter i Pakistan, som slog igenom som tech-entreprenör och som nu hyllades som en Norges Mark Zuckerberg. Journalister, ministrar, till och med Norges kronprins stod på rad för att få träffa den karismatiske Ahmed. Detta är bara början av Emil Triers film om hype, illusioner och lätta pengar.

I en mästerlig upplösning blir denna otroliga rövarhistoria ett bevis på att verkligheten ibland faktiskt kan överträffa dikten, både vad gäller intriger och tragedier. Men ‘Trust Me’ är också en psykologiskt skarpsinnig film helt i tiden, när till synes vem som helst, bara en har en bra idé och en ännu bättre story, kan lyftas upp och bli hyllad som en kung.
 

→ OM KVÄLLEN

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100:- | Student, pensionär 80:-

→ OM FILMEN

Speltid: 79 minuter
Språk: Norska | Undertexter: Engelska
Regi: Emil Trier

→ Sittplatser

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.


More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found at our website.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Friends & sponsors