Doc Lounge Varberg
Past14/112013

Trogen till döden

Andreas Ljungman, 45 min, Sweden, 2013

Trogen till döden (Trailer) from Trogen till döden on Vimeo.

Trogen till döden

Regissörsbesök av Anderas Ljungman! Hardcore på scen! UNF Halland gästar!

Med en SKRÄLL smäller vi av vår andra säsong och visar den rykande färska dokumentären TROGEN TILL DÖDEN, färdigklippt för två veckor sedan. På scen står hardcore bandet CTRL ALT DELETE. I Baren finns alkoholfria drycker och vegansk mat.

Den drogfria subkulturen och punkrörelsen staight edge har existerat i över 30 år. Även om den haft sina upp- och nedgångar genomsyrar straight edge vardagen för både ungdomar och vuxna världen över.

Straight edge bygger på engagemang, kamratskap och en otrolig kraft att påverka sin omgivning och samhället i positiv riktning. Det är ett drog- och spritfritt uppror mot samhällets normer och dess nedbrytande av individen. Straight edgerörelsen har även stort intresse i djursättsfrågor.

I dokumentären Trogen till döden får vi följa svenska tjejer och killar som valt ett liv utan droger till förmån för musiken och en meningsfull fritid. Du hittar personer som kallar sig staight edge överallt i samhället och i filmen delar de med sig av sina tankar om det val de gjort och hur de lever sina liv.

REGI Andreas Ljungman
LAND Sverige
SPRÅK Svenska
TEXT Ingen
LÄNGD 45 min

EXTRA: REGISSÖR PÅ PLATS 

Kvällen till ära har vi filmens regissör Andreas Ljungman på plats! Han kommer berätta om produktionen och idén med filmen. Det kommer också finnas gott om tid för publiken att ställa frågor!

GÄST: UNF HALLAND

Ungdomens nykterhetsförbund Halland gästar oss även denna säsongsavslutning och berättar om sitt arbete i anknytning till straight edge!

BONUS: KÖTT OCH ALKOHOLFRIA ALTERNATIV

För kvällens helhet, och av hänsyn till våra gäster kommer det givetvis finnas alkoholfria alternativ i baren. Det kommer också finnas vegansoppa att köpa i baren!