Doc Lounge Malmö
Past13/122016

Tree Man

Jon ReinerBrad Rothschild, 82 min, Canada, 2015

Tree Man

Säsongsavslutning med julkonsert!

Säsongsavslutning med julkonsert med Released Gospel Choir!

Tree Man
Jon Reiner, Brad Rothschild / 2015 / Kanada / 82 min.
Se filmen om julgransförsäljarnas subkultur på New Yorks gator! Varje vinter lämnar François sin fru och sina små barn i Quebec för att bo i en skåpbil på New Yorks gator. Liksom hundratals andra säsongsarbetare säljer han julgranar i stadens finare kvarter. År efter år återvänder François till samma plats på Upper West Side för att skapa magi och julkänsla åt andra samtidigt som han får offra jultiden med sina egna nära och kära.

Tree Man följer François resa under en hel säsong och avslöjar att tiden hemifrån inte alls är så ensam. På New Yorks gator sprudlar varje vinter en familjär subkultur full av kärlek och medmänsklighet. Vi möter kvarterets boende, stamkunderna och de anställda som alla tillsammans blir som François andra familj.

En dokumentär full av bister kyla och mänsklig värme som visar vikten av ett sammanhang!

JULKONSERT: Released är en av Skånes upcoming gospelkörer. Med dess unika röster har kören ett färgstarkt och omisskännligt sound. När Released uppträder står glädjen, gemenskapen och sången i fokus! Kören startades 2011 genom Emma Rosenberg, har sitt säte i Malmö och består av 9 körmedlemmar.

TID: Dörrar öppnar kl 18.00 / Filmen börjar ca kl 19.00 
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.
 

Friends & sponsors