Doc Lounge Varberg
Past17/112016

Tree Man

Jon ReinerBrad Rothschild, 82 min, Canada, 2015

Tree Man

Säsongsavslutning med julfest!

Se filmen om julgransförsäljarnas subkultur på New Yorks gator! Dessutom blir det dans kring granen och glöggmys!

Plats Teater Hallands foajé I 19.00 Mingel & Musik I 19.45 Förfilm I 20.00 Film

Film: Tree Man

Varje vinter lämnar François sin fru och sina små barn i Quebec för att bo i en skåpbil på New Yorks gator. Liksom hundratals andra säsongsarbetare säljer han julgranar i stadens finare kvarter. År efter år återvänder François till samma plats på Upper West Side för att skapa magi och julkänsla åt andra samtidigt som han får offra jultiden med sina egna nära och kära.

Tree Man följer François resa under en hel säsong och avslöjar att tiden hemifrån inte alls är så ensam. På New Yorks gator sprudlar varje vinter en familjär subkultur full av kärlek och medmänsklighet. Vi möter kvarterets boende, stamkunderna och de anställda som alla tillsammans blir som François andra familj.

En dokumentär full av bister kyla och mänsklig värme som visar vikten av ett sammanhang!

På Scen: Moe Gustafsson

Moe Gustafson har sedan några år tillbaka spelat skivor runt om på restauranger och klubbar på Västkusten och huserar numera i Malmö där hon har fortsatt att spinna skivor på diverse ställen, stora som små. Den här kvällen kör hon ett gäng annorlunda och även några kända jullåtar som får oss i riktigt go stämning för säsongsavslutning!

Extra: Förfilm & Gäst

Pris för bästa kortfilmsdokumentär vann Jimi Vall Peterson i årets Playfestival. Han gästar oss denna kväll med det vinnande bidraget Malin. Filmen handlar om Malin Tingström som studerar till behörig slöjdlärare och jobbar vid sidan av i 1800-tals-byn Äskhult utanför Kungsbacka. Filmen är en del av satsningen Om att välja hantverk - ett samarbete mellan Kultur i Halland - Film och Kultur i Halland - Slöjd.

Workshop: Pyssel med Malin

Malin Tingström som förfilmen Malin handlar om håller workshop innan filmerna! Det blir slöjd och pyssel att pynta granen med! Självklart får sedan ni ta med era alster hem! 

DJ Moe

Ur filmen Malin