Doc Lounge Malmö
Past18/32014

Trains of Thoughts

Timo Novotny, 84 min, Austria, 2012

Trains of Thoughts

Sverigepremiär!


Följ med på en musikaliskt mäktig och visuellt slående resa genom världens storstäder! TRAINS OF THOUGHTS är ett konstnärligt och utforskande projekt som följer passagerare, musiker och till och med boende i tunnelbanorna i sex storstäder – New York, Los Angeles, Tokyo, Hong Kong, Moskva och Wien. En film som visar hur en tunnelbaneresa kan vara så mycket mer än en transportsträcka.

Innan filmen: Alla världens hållplatser – en ljudinstallation av ANTON ZALECKI.

TRAIN OF THOUGHTS: 
Train of Thoughts är en audio-visuell essä som reflekterar över och jämför världens olika tunnelbanesystem. Det är en utforskning om en värld i en värld, och om den fascinationen, besattheten, rädslan och de känslorna och de teman av överlevnad, kontroll och tystnad som kretsar kring den. Regissören Timo Novotny reser ner i underjorden i sex storstäder och jämför lokalbefolkningen med hjälp av tunnelbanesystemen. I New York, Los Angeles, Tokyo, Hong Kong, Moskva och Wien observerar han resenärerna liksom musikanterna och de andra karaktärerna som bor i underjorden. Ibland är de bokstavligen bortkopplade från den övriga världen – varken mobiltäckning eller 3G-nät fungerar exempelvis i New Yorks tunnelbana. För vissa är tunnelbanan ett transportmedel och för andra är det en plats att andas ut, och bara vara. ”När jag är nere i tunnelbanan, det är DÅ jag kan fokusera” menar en New Yorker.

Trains of Thoughts bjuder på bilder av människor inne i och runtom tågen som mixas med intervjuer och berättelser. Dynamisk musik ackompanjerar de fyllda och tomma plattformarna samtidigt som vi får följa med längs städernas ådror – tunnelbanetunnlarna. Och vem är den egentligen mannen som förflyttas längs med väggarna av dessa tunnlar?

BONUS! 
TIDSKRIFTEN STAD skriver journalistiskt, debatterande och reflekterande om urbana landskap. På tisdag är STAD på plats och delar ut tidningar och lottar ut prenumerationer!

Klockan 17 hålls släppmingel för nya numret av Tidskriften STAD på Form/Design Center. Gå dit och mingla, ät popcorn, lyssna på ett samtal med den erfarna arkitekten Kerstin Nilermark och hämta en halva priset-biljett till Doc Lounge! Läs mer här!

ÖPPNAR 19.00 / Film ca 20.00