Doc Lounge Göteborg
Past10/42019

Träffa K Specials projektledare Emelie Persson i samtal med Gustav Ahlgren (fri entré)

Med anledning av att vi får besök av en av regissörerna bakom Sivandivan anordnas ett separat samtal om att producera för SVT.

Samtalet är ett samarbete mellan FilmCloud och Doc Lounge Göteborg

Med anledning av att kvällens film Sivandivan är en samproduktion med K special har vi bjudit in Emelie Persson och en av filmens regissörer Gustav Ahlgren för ett samtal om hur det går till att producera för svt och K special. Hur görs urval? Hur påverkar 58 minuters-formatet, publiken och public service-uppdraget? Hur gör du för att få din film visad eller samproducerad?

K special sänds varje fredag klockan 20.00. Det blir över 50 dokumentärer per år med allt från porträtt av konstnärer till berättelser om vår samtid genom kulturens ögon. Dokumentärerna kommer från både Sverige och resten av världen och är en blandning av inköp och beställningar. Filmerna produceras både inne på svt och av externa producenter i hela Sverige. 

OM FILMEN
Sivandivan handlar om Siv Wennberg, operadivan som kom från ingenstans och gjorde en bejublad debut mot Birgit Nilsson på Operan. Hon gjorde kometkarriär! Men hon började snabbt motarbetas av etablissemanget och hennes karriär dog och idag vet få vem hon är och de som vet vem hon är skrattar åt henne. Sivandivan, som just nu är aktuell på Cph Dox, är en film som klipps i en version för K special och en längre som visas i kväll och på festivaler. Filmen regisserad av Gustav Ahlgren och Emelie Jönsson.
Läs mer om filmvisningen här. Observera att du behöver köpa biljett om du vill stanna på filmen!

GÄSTER:
Emelie Persson är projektledare på SVT kultur. Hon började sin tv-karriär på ZTV:s konstprogram Beckerell och fortsatte efter nedläggningen på svt med att göra inslag till och program som; Nike, Centrum, Kobra, Arty och Kulturnyheterna. Sedan ca tio år projektleder Emelie K Special som sänder en kulturdokumentär varje fredag året runt. 

Gustav Ahlgren har läst på Journalisthögskolan i Göteborg (JMG) och Stockholms dramatiska högskola (STDH) och är nu aktuell med sin första långfilm Sivandivan, som har biopremiär den 26:e april. Gustav driver tillsammans med Daniel Pynnönen också ett eget produktionsbolag som har fokus på dokumentärt berättande. Gustav har även varit med och gjort kommande serien 1000 dagar i Sverige för SVT Dokumentär.

 

TID: Onsdagen 10:e april. Samtalet är mellan kl. 17:30  och 18:30 och filmvisningen börjar ca 19.00.

PLATS:  Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg. Samtalet är på Lilla Scenen. Efter samtalet är det en paus i väntan på filmens start.

ENTRÉ: Samtalet är gratis. Om du vill se filmen, så se till att köpa förköpsbiljett. 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud) 

Friends & sponsors