Doc Lounge Malmö
Past29/102019

Touch Me Not

Adina Pintilie, 123 min, Romania, 2018

Touch Me Not

Specialkväll med regissörsbesök och samtal! Kvällen startar redan klockan 18.00!

Välkomna till en helkväll som utforskar det mänskliga begäret och den djupa rädslan inför det viktiga ämnet intimitet.

Välkomna till Doc Lounge för en hel kväll ägnat åt kropp, intimitet och sexualitet, välkomna till - Touch me Not: Politics of the body - en exklusiv Sverigeturné där ni får möte både filmens regissör och huvudkaraktärer.

 TOUCH ME NOT är en film i gränslandet mellan fiktion och dokumentär som utforskar det mänskliga begäret efter närhet och den djupa rädslan för intimitet som kan drabba oss. En visuellt vacker film om kropp och sex som inte lämnar någon oberörd. Vår intimitet, vår kropp, vår sexualitet är avgörande i vårt liv, och ändå tycker vi att det är så svårt att prata om dem, eftersom de är omgivna av så många tabuer och blockeringar. Doc Lounge Malmö bjuder in er till ett samtal som skrider över kulturella tabuer och samhällets normer. På plats på Babel den här kvällen möter vi de inspirerande huvudpersonerna och människorättaktivisterna Christian Bayerlein och Grit Uhlemann och filmskaparen Adina Pintilie. Samtalet modereras av sexualupplysaren Marco Vega och visningen sker i samarbete med RFSU Malmö.

OBS! Den här visningen startar 1 timme tidigare än övriga visningar den här hösten!
Dörrana öppnar: 18.00 - filmstart:19.00 - samtal ca.21.00

→ Touch Me Not
Pintilie / Rumänien / 2018 / 123 min / textning: engelska
Berätta hur du älskade mig, så jag förstår hur man älskar. En filmare och hennes karaktärer vågar sig in i en personlig forskning om intimitet. På den flytande gränsen mellan verklighet och fiktion följer TOUCH ME NOT Lauras, Tomas och Christians känslomässiga resor och ger en djup inblick i deras liv. Det finns ett mänskligt begär och en önskan om intimitet, men även en djup rädsla inför den, karaktärerna arbetar för att övervinna gamla mönster, försvarsmekanismer och tabuer, för att bli fria. TOUCH ME NOT utforskar hur intimitet kan hittas på de mest oväntade sätt och hur vi kan älska en annan utan att förlora oss själva. Begäret och längtan efter intimitet i relation till den starka rädslan inför att låta någon komma nära.

→ Kvällens gäster:
Filmens regissör Adina Pintilies, moderator Marco Vega samt huvudpersonerna och människorättaktivisterna Christian Bayerlein och Grit Uhlemann.

→ Var, när, hur!?
Dörrar öppnas: 18.00 - OBS! FILMSTART: 19.00 - SAMTAL ca 21.15 (1 timme) - Kvällen slutar 22.30
Plats: Babel, Spångatan 38
Pris: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr
Platserna är onumrerade.

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.