Doc Lounge Malmö
Past10/52022

Three Strangers

Lamin Oo, 68 min, Myanmar, 2021

Three Strangers - Säsongavslutning

Doc Lounge Malmö avslutar vårsäsongen med en vacker dokumentär om att hitta hem.

Samtal & hälsning från regissören, L.T. Fisk & Ljudvägg live!

Three Strangers skildrar ett queert par i Myanmar. Gwa To är en transman från en avlägsen by i Rakhine som räknar med att aldrig ha ett längre förhållande eftersom han förutsätter att alla kvinnor förr eller senare kommer att gå vidare till "riktiga" män. 

Ma Soe, är en kvinna som hoppar av skolan och svär att aldrig gifta sig med en man eftersom hon inte vill hamna i ett förhållande med en alkoholist som sin far. Under ett uppträdande i byn ser Gwa To Ma Soe sjunga och blir kär. Efter en kort period av uppvaktning blir Ma Soe och Gwa To ett par och flyttar ihop. Deras förhållande testas när Gwa To tar hem en två månader gammal pojke, Phoe Htoo, som han planerar att adoptera.

→ L.T. Fisk sjunger sånger till piano, tramporgel och elektronik. Sångerna är ofta dokumentära skildringar av det allra innersta av livets smärtpunkter. Med sin fjärde fullängdare "Jag är din mamma" besjöng han hur vi alltid måste sträcka oss för att vara där för vår nästa, och vad det kan ställa till med. På kommande albumet "Åsnemanifestet" är det stillaståendet, bärandet, saktmodet, strävandet i skymundan som står i centrum. Där bor förvandlingen, bortanför makten. Lyssa här redan nu

→ Ljudvägg (Filip Forssström) använder sig av pianot för att på olika sätt skapa drömska ljudlandskap. Med sitt album 'Varande' (Purlieu Recordings) avslöjas hela ljudet av pianot med alla sina väl- och missljud genom en intim inspelning. Från sitt senaste album 'Transformation' (Purlieu Recordings & Lamour Records) fick frågan om vad ett piano och en pianist egentligen är för något stå i fokus. Lyssnaren träder in i ljud som rör sig som havet (Skeppsrå) och spelteknik som är omöjlig för en pianist (Främmande). Lyssna här!

Tillsammans hjälps de åt att leda kvällen hem till dokumentären Three Strangers. 

→ Om kvällen

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100 kr | Student, pensionär 80 kr | Doc Lounge Guldkort (400 kr) ger fri entré till alla säsongens ordinarie visningar. Köp här.

→ Om fimen

Speltid: 68 minuter
Språk: Burmesiska | Undertexter: Engelska
Regi: Lamin Oo

→ Sittplatser

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob.
Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found at our website.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.