Doc Lounge Lund
Past28/42015

The Yes Men are Revolting

Laura Nix, Andy BichlbaumMike Bonanno, 90 min, USA, 2014

The Yes Men Are Revolting

The Yes Men tar sig sig an sin största utmaning någonsin: kampen mot klimatförändring. Live: Laser & Bas.

SYNOPSIS: Under de senaste 20 åren har de notoriska humoraktivisterna The Yes Men, Andy Bichlbaum och Mike Bonanno, genomfört otroliga, komiska pranks och bluffar för att dra uppmärksamhet till affärsvärldens brott mot mänskligheten och miljön.

Utrustade med endast billiga kostymer och en total skamlöshet har de infiltrerat både multinationella bolag och offentliga förvaltningar - allt för att belysa faran i att låta girighet styra världen. Efter The Yes Men och The Yes Men Fix the World kommer nu den tredje filmen om deras uppfinningsrika och humoristiska aktivism, och vi får följa dem när de förbereder sig för att ta sig an sin största utmaning någonsin: kampen mot klimatförändring.

Samtidigt är de nu båda över 40 och medelålderskrisen är ett faktum. Kommer de klara av att fortsätta med sin stundtals påfrestande aktivism? The Yes Men are Revolting är en skildring av både aktivisterna och privatpersonerna bakom maskerna och vi får en inblick i ett engagemang och arbete som är större än lösmustascher, smarta finter och humoristiska uttalanden.

Live på scen innan filmen kommer albumaktuella Laser & Bas och spelar musik!