Doc Lounge Malmö
Past24/22015

The Yes Men are Revolting

Laura Nix, Andy BichlbaumMike Bonanno, 90 min, USA, 2014

The Yes Men are Revolting

Sverigepremiär! Tankesmedjan gästar! Live: Anna Jadéus!

Äntligen är humoraktivisterna i The Yes Men tillbaka på Doc Lounge - varmt välkommen till Sverigepremiären av THE YES MEN ARE REVOLTING! Vi har bjudit in inga mindre än Johannes Finnlaugsson från Tankesmedjan i P3 och Joanna Doona, som skrivit en avhandling om politisk komedi, för att snacka humor och aktivism, dessutom Anna Jadéus med vänner live på scen och kvällen till ära intar arrangörerna bakom Klimatfestivalen dj-båset. Kontentan: En helkväll du inte vill missa!

SYNOPSIS: Under de senaste 20 åren har de notoriska humoraktivisterna The Yes Men, Andy Bichlbaum och Mike Bonanno, genomfört otroliga, komiska pranks och bluffar för att dra uppmärksamhet till affärsvärldens brott mot mänskligheten och miljön.

Utrustade med endast billiga kostymer och en total skamlöshet har de infiltrerat både multinationella bolag och offentliga förvaltningar - allt för att belysa faran i att låta girighet styra världen. Efter The Yes Men och The Yes Men Fix the World kommer nu den tredje filmen om deras uppfinningsrika och humoristiska aktivism, och vi får följa dem när de förbereder sig för att ta sig an sin största utmaning någonsin: kampen mot klimatförändring.

Samtidigt är de nu båda över 40 och medelålderskrisen är ett faktum. Kommer de klara av att fortsätta med sin stundtals påfrestande aktivism? The Yes Men are Revolting är en skildring av både aktivisterna och privatpersonerna bakom maskerna och vi får en inblick i ett engagemang och arbete som är större än lösmustascher, smarta finter och humoristiska uttalanden.

SAMTALSGÄSTER: Johannes Finnlaugsson från Tankesmedjan i P3 och Joanna Doona, doktorand och lärare i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet, som har skrivit en avhandling om hur publiken förstår politisk komedi. Tillsammans pratar vi om filmen och kombinationen av humor och aktivism.

LIVE PÅ SCEN: Malmöbaserade Anna Jadéus & the Miracle Orchestra är i full färd med att spela in sitt debutalbum som släpps den 22 maj. Hos Doc Lounge bjuder de på en något mindre och akustisk variant av den annars sexton-armars starka orkestern. Trots storleken för kvällen kommer det som alltid att bjudas på: Kärlek, Musik och Revolution! Lyssna på bandets första singel Army Révolutionnaire!

DJs: Andreas, Birk och Jennifer från Naturskyddsföreningen Malmö är arrangörer av Klimatfestivalen som går av stapeln den 17-18 april. Festivalen fokuserar på hållbara lösningar och kultur. Kultur som ett sätt att skapa engagemang, men även som en typ av konsumtion som inte har så stor påverkan på miljön. 

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, SFI och Babel.

Friends & sponsors