Doc Lounge Kalmar
Past2/32016

The Wolfpack

Crystal Moselle, 90 min, USA, 2015

The Wolfpack

Sju syskon, instängda i en lägenhet i New York under hela sin uppväxt. Se fascinerande The Wolfpack!

The Wolfpack, som vann priset för bästa dokumentärfilm på Sundance filmfestival 2015, berättar historien om sju syskon som växt upp isolerade i en lägenhet i New York. Deras föräldrar har undervisat dem i hemmet och endast tillåtit dem att lämna lägenheten några få gånger. Bröderna har istället sett på film som ett sätt att förstå och uppleva världen utanför den trånga lägenheten. Det har också varit ett sätt att fly från den instängda vardagen. Tillsammans spelar de upp scener från sina favoritfilmer, som Reservoir Dogs, Pulp Fiction och The Dark Knight, komplett med komplicerad scenografi och kostymer gjorda av papper.

Regissören Crystal Moselle lärde känna familjen och fick lov att filma deras liv, precis när bröderna börjar revoltera mot sina föräldrar och valet att hålla dem borta från omvärlden. Utan att bedöma den okonventionella familjen har Moselle lyckats göra en oförglömlig film som är lika inspirerande som den är märklig.

Skype med en av bröderna

Vi har lyckats få kontakt med Mukunda Angulo, en av bröderna i filmen, som kommer att skypa med oss från New York efter filmen!

Vi har ett fåtal restbiljetter som säljs från kl. 17.

Vi håller till på Krögers övervåning denna gång. Före filmen kan du köpa en god vegetarisk soppa med tillbehör, signerad Bremersons-Johan. Pris 100 kr.

Vi skypar med Mukunda Angulo, en av bröderna!

Friends & sponsors