Doc Lounge Göteborg
Past15/32016

The Visit

Michael Madsen, 90 min, Denmark, Austria, Ireland, FinlandNorway, 2014

The Visit

Vi visar The Visit som undersöker vad som skulle hända vid människans första kontakt med varelser från yttre rymden och får en crash course i UFO-kunskap!

Vad skulle hända om jorden får besök av utomjordingar? Vi visar The Visit - ett visuellt mästerverk som undersöker livets existentiella frågor och människans stora rädsla för det främmande. Efter filmen samtalar vi med Clas Svahn från Riksorganisationen UFO-Sverige.

The Visit handlar om ett hypotetisk utomjordiskt besök på jorden. Myndigheterna blir förskräckta. Hur skall de hantera detta? Hur ser beredskapen ut? Hur ska man lyckas hålla jordens befolkning undan panik? Och iakttar de okända redan oss? Det enda som är säkert är att ett möte med Aliens kommer utmana det som vi håller sant om oss själva, och vad vet vi egentligen?

Regissören Michael Madsen hare gjort en dokumentär om något som ännu inte hänt. Han har ett intresse för existentiella och filosofiska frågor. The Visit har en funktion att undersöka grundläggande, outforskade, och kanske till och med otänkbara frågor om oss själva, och vår plats i universum. ”Mitt fokus är utforskandet av våra troliga reaktioner, försiktighetsåtgärder och konsekvenserna över ett möte med det främmande, vilket skulle kunna leda till mycket intressanta filosofiska reflektioner, “säger Michael Madsen.

Titel: The Visit
Regi: Michael Madsen I Land: Danmark mfl. I Språk: Engelska I Text: Engelska I Längd: 90 min
Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=7A8MrCOozFo
INFORMATION IN ENGLISH: http://doclounge.se/films/the-visit

FÖRFILM: JAG VET ATT JAG INTE VET
Vem är jag, vad vill jag, vart är jag på väg? Jag vet inte. 
Denna poetiska essäfilm av Ann-Kathrin Perschbacher är en självbiografisk resa om barndom, föräldrar och en relation som precis avslutades.
Längd: 7 min. Språk: svenska. 

GÄST: UFO-SVERIGE
Clas Svahn är internationell samordnare i Riksorganisationen UFO-Sverige och journalist på Dagens Nyheter i Stockholm. Han har intresserat sig för ufo och andra oförklarade fenomen sedan mer än 40 år och är författare till en lång rad böcker i ämnena. Hans senaste bok heter ”UFO – Spökraketer, ljusglober och utomjordingar” (Semic) och han är aktuell på SVT i dokumentärfilmen ”Spökraketerna” som visas på SVT2 och på SVT Play under mars månad. Sedan 2005 skriver han en daglig blogg på ufo.se och en mera oregelbundet förekommande under rubriken ”Märkligheter” på DN.se.

TID & PLATS
Dörrarna öppnas tisdag 15 mars kl 19.00 på Bengans, Stigbergstorget 1.
kl. 19.30 crash-course i UFO-kunskap med Clas Svahn.
kl. 19.40 förfilm
kl. 19.50 filmen börjar
kl. 21.15 samtal om filmen med Clas Svahn och Anders Persson från UFO-Sverige

BILJETTER & TILLGÄNGLIGHET
Köp din biljett via länken:https://billetto.se/users/ doc-lounge-goteborg eller betala i dörren 80 kr (kontant). (60 kr för student/pensionär/ arbetslös) ELLER Doc Lounge Guldkort (350 kr) som ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar. Det finns alltid ett antal reserverade platser för Guldkort, men kom i tid för att säkra din plats.

Det är låg tröskel in till foajén. Därifrån är det en trappa ner till utrymmet där filmen visas. Två trappsteg upp till liten toalett.