Doc Lounge Varberg
Past10/32016

The Visit

Michael Madsen, 90 min, Denmark, Austria, Ireland, FinlandNorway, 2014

The Visit

Dokumentären om ett hypotetiskt framtidscenario! Måste ses! På Scen: Christian Mars

Vi visar The Visit - ett visuellt mästerverk som undersöker människan, våra existentiella frågor och och vår stora rädsla för det främmande. Dessutom: På scen denna mars-kväll står halmstadmusikern Christian Mars med sina egna nysläppta låtar!

19.00 Mingel & Lievmusik I 20.00 Film 

Film: The Visit

En hypotetisk utomjordisk besökare anländer från rymden. Myndigheterna blir förskräckta – militären, försvars- och kommunikationsrådgivare och FN:s kontor för rymdfrågor. Hur skall de hantera detta? Hur ser beredskapen ut? Hur ska man lyckas hålla jordens befolkning undan panik?

Det är inte lätt att hitta svar när man har att göra med det okända. Det enda som är säkert är att mötet med utomjordiskt intelligent liv kommer att ifrågasätta allt som vi anser vara sant om oss själva. The Visit är ett visuellt mästerverk, en dokumentär som undersöker människan, våra existentiella frågor och och vår stora rädsla för det främmande.

"Jag har inget vidare intresse för UFO's eller dylikt, inte heller av sensationella spekulationer, men jag tror att scenariot skulle leda till mycket intressanta filosofiska reflektioner." - Michael Madsen, regissör

Regi: Michael Madsen I Land: Danmark mfl. I Språk: Engelska I Text: Engelska I Längd: 90 min

Gäst: Hallands beredskapsdirektör Niklas Nordgren

Niklas Nordgren gästar oss denna kväll för att svara på hur beredskapen vid krissituationer ser ut här i Halland! Han tillträdde 11 januari 2016 som beredskapsdirektör vid Länsstyrelsen i Hallands län och är ytterst ansvarig för beredskapsfunktionen på myndigheten. 

På Scen: Christian Mars

Vem är inte bättre att ha på scen denna mars-kväll än Christian Mars! 

"Efter många år som låtskrivare, sångare och gitarrist i Halmstad-bandet Melodic Fluke, så har jag äntligen tagit tag i saken och släppt en countrydoftande soloskiva vid namn "My Every Blessing". Skivan tog hela tre år att färdigställa (tanken var att det skulle ta max 1 år!) och då jag spelar samtliga instrument på skivan så tvingades jag att lära mig flera nya instrument som mandolin, banjo, fiol m.m. Det ska bli hur kul som helst, om än lite ovant, att ställa sig på en scen helt ensam med endast en akustisk gitarr och äntligen få framföra dessa låtar live för en publik." - Christian Mars

För smakprov klicka här