Doc Lounge Malmö
Past8/122015

The Visit

Michael Madsen, 90 min, Denmark, Austria, Ireland, FinlandNorway, 2014

The Visit

Doc Lounge Malmö Säsongsavslutning med filmen The Visit! Live: Aganche Lynx

En hypotetisk besökare anländer från rymden. Hur ska man handskas med detta? Doc Lounge Malmö säsongsavslutning visar filmen The Visit! Live: Aganche Lynx

Myndigheterna blir förskräckta – militären, försvars- och kommunikationsrådgivare och FN:s kontor för rymdfrågor. Hur ska man handskas med detta? Hur ska man lyckas hålla jordens befolkning lugn?

Arbetsgrupperna börjar ta kontakt med utomjordingen och observerar den samtidigt som den observerar oss. Men det är inte lätt att hitta svar när man har att göra med det okända. Det enda som är säkert är att mötet med utomjordiskt intelligent liv kommer att ifrågasätta allt som vi anser vara sant om oss själva. Kanske känner människan inte sig själv så väl?

The Visit regisserades av Michael Madsen (f. 1971, Into Eternity) och eftersom det är en dokumentär om något som inte (ännu) hänt, säger den något om hur vi förstår "verklighet". Så här säger Michael Madsen själv om filmen:

"Jag har ett utpräglat intresse för existentiella och filosofiska frågor. The Visit ska vara en internationell långfilmsdokumentär som på ett konkret och vetenskapligt sätt undersöker scenariot av en utomjordings besök på jorden. I ett sådant fall skulle vi bli konfronterade med fundamentala, outforskade och kanske till och med otänkbara frågor om oss själva och vår plats i universum. Mitt fokus ligger på att undersöka hur vi troligtvis skulle reagera och skydda oss, men även på följderna och implikationerna av ett sådant utomjordiskt besök. Jag har inget vidare intresse för UFO's eller dylikt, inte heller av sensationella spekulationer, men jag tror att scenariot skulle leda till mycket intressanta filosofiska reflektioner."

---------------

LIVE PÅ SCEN: Aganche Lynx är ett frikonstnärligt performanceband med existensiell essans i galen harmoni och melankoli med folkliga undertoner.
Konsten är fri och så är vi. Artisten och låtskrivaren Agnes Kofoed Christianson tillsammans med sitt förträffliga band: Joel Selsfors, Simon Ström och Kasper Lindberg. Bandet med musikaliska referenser från folk, balkan, jazz, pop, rock.
TID: Den 8 december. kl. 19.00 / 19.45 Live Aganche Lyx / 20.00 filmen startar
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.