Doc Lounge Malmö
Past27/42016

The True Cost

Andrew Morgan, 92 min, USA, 2015

The True Cost

Frukostvisning på Media Evolution City. Gäst: Malin Busck och Caroline Le Bongoat

Den 27 april bjuder Malmö Fairtrade City och Doc Lounge in till en filmfrukost där vi väcker frågan om hur vår klädkonsumtion och modeindustri påverkar oss och människorna som jobbar i den. Efter filmen blir det samtal med Malin Busck och Caroline Le Bongoat.

THE TRUE COST
Andrew Morgan, 92 min, USA.

En rafflande dokumentär om hur modeindustrin och konsumtionsvanor i väst påverkar jordens miljö och dess människor. 
Filmen visar klädindustrin från alla världens hörn, från den lyxigaste modevisning till de mörkaste slumkvarter. Vi får även följa spännande intervjuer med världens mest ledande inom hållbart mode som exempelvis Stella McCartney, Livia Firth och Vandana Shiva. 

SAMTALSGÄSTER:
I Malmö finns det många spännande initiativ som arbetar för att bryta dessa produktionsmönster. Efter filmen blir det samtal med Caroline Le Bongoat och Malin Busck.

GÄST 1: Caroline Le Bongoat arbetar som projektledare för Design Malmö för Malmö Stad och kommer att modera ett samtal med Malin Busck efter filmen.

GÄST 2: Malin Busck har lång erfarenhet av textil- och modebranschen och har både haft egen butik med ekokläder och startat upp en tidning kring hållbar mode. Utifrån arbetet med sitt märke HI ON LIFE kommer hon att berätta om sina erfarenheter kring produktion av småskaligt och etiskt mode i Ghana. 

TID: Den 27 april.
07.45 Dörrarna öppnar.
08.00 Filmen The True Cost visas. 
09.30 Samtal mellan Malin Busck och Caroline Le Bongoat.

PLATS: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a.

ENTRÉ: Fri entré