Doc Lounge Malmö
Past24/42016

The True Cost

Andrew Morgan, 92 min, USA, 2015

The True Cost

Klädbyte och söndagsmingel på Panora.

Den 24 april bjuder Malmö Fairtrade City och Doc Lounge Malmö in till en eftermiddag med filmvisning, klädbyte, musik och mingel där vi väcker frågan om hur vår klädkonsumtion och modeindustri påverkar oss och människorna som jobbar i den. Filmen som visas, The True Cost, handlar om modeindustrins baksida med dåliga arbetsvillkor, löner som inte går att leva på och miljöproblem. Gästar gör Elisabeth Gudmundson från UMA Bazaar och Max Nordanåker från Nifty! FILMVISNING: Till filmvisningen är det fri enté och 150 platser, först till kvarn gäller. Visningsbiljetter delas ut vid öpnning från kl 14.00.

THE TRUE COST
Andrew Morgan, 92 min, USA.

En rafflande dokumentär om hur modeindustrin och konsumtionsvanor i väst påverkar jordens miljö och dess människor. 
Filmen visar klädindustrin från alla världens hörn, från den lyxigaste modevisning till de mörkaste slumkvarter. Vi får även följa spännande intervjuer med världens mest ledande inom hållbart mode som exempelvis Stella McCartney, Livia Firth och Vandana Shiva. 

SAMARBETE: Malmö Fairtrade City: 
Malmö Fairtrade City är ett en diplomering för kommuner som engagerar sig för rättvis handel, och är ett samarbete mellan kommun, näringsliv och idéburen sektor. Vi vill att fler i Malmö ska välja schysst för att bidra till bättre villkor för odlare och arbetare i utvecklingsländer.

SAMTALSGÄSTER: Samtalet kommer att lyfta goda exempel på malmöbaserade verksamheter som jobbar med schysst mode på olika sätt. Vilka är deras drivkrafter och varför tycker det är viktigt med schysst mode?

GÄST 1: Elisabeth Gudmundson driver butiken UMA Bazaar, med fokus på EkoReko-mode. 

GÄST 2: Max Nordanåker driver Nifty som dels är en butik som säljer schysst mode och dels ett eget jeansmärke med skäddarsydda jeans. 

FILMVISNING: Till filmvisningen är det fri enté och 150 platser, först till kvarn gäller. Visningsbiljetter delas ut vid öpnning från kl 14.00.

KLÄDBYTE: För klädbytet gäller följande:
Max fem stycken hela och rena plagg med fokus på vår- och sommarkläder och skor får tas med.
För varje plagg som lämnas in ges ett kvitto. Detta kvitto kan bytas ut mot ett nytt plagg under klädbytet kl 17.00-18.00.
14.00-16.15 Klädinlämning.
17.00-18.00 Klädbyte.

TID: SÖNDAG den 24 april.
14.00 Vi öppnar dörrarna med mingel och inlämning av kläder/skor till klädbyte.
15.00 Intro och samtal med Elisabeth Gudmundson från butiken UMA Bazaar och Max Nordanåker från Nifty.
15.15 Filmen The True Cost visas.
17.00 Klädbyte.

PLATS: Panora, Friisgatan 19 D , Malmö.
ENTRÉ: Gratis entré.