Doc Lounge Lund
Past21/92013

The Stone Roses: Made of Stone

Shane Meadows, 97 min, UK, 2013

The Stone Roses: Made of Stone

Smygpremiär

Säsongspremiären börjar närma och vi kan knappt bärga oss, så för att göra väntan än lite lättare så smygstartar vi redan nästa vecka på Kulturnatten, den 21 september. Då går vi ihop med våra kära vänner Folkets Bio och visar dokumentären THE STONE ROSES: MADE OF STONE, som hade Sverigepremiär på Way Out West i somras. Då ringlade kön långt utanför dörrarna och nu kommer den äntligen till Lund.

Stone Roses: Made of Stone är Shane Meadows (This is England) efterlängtade dokumentär om det legendariska Manchesterbandet Stone Roses och deras återförening. Ett intimt och gripande porträtt av ett av Englands mest hyllade band och dess fans.

“Warm and energetic, Shane Meadows’s love letter to the Stone Roses may be his best film so far” – The Guardian

2012 skedde en uppståndelse ingen trodde var möjligt när det legendariska bandet The Stone Roses började spela ihop igen efter 16 års tystnad.

Med fri tillgång till både privat och offentligt arkivmaterial är Made of Stone en avslöjande historia om ett av de mest hyllade och inflytelserika banden i brittisk musikhistoria.

Den hyllade filmskaparen Shane Meadows tar med sig sin unika stil, humor och känslomässiga djup när han fångar bandet i arbete och vardagen under repen för sin mycket efterlängtade återförening, som kulminerade i tre triumferande spelningar på Manchester Heaton Park i framför 220.000 fans.
Medverkande: Ian Brown, John Squire, Gary Mounfield, Alan Wren.