Doc Lounge Malmö
Past27/92016

The Russian Woodpecker

Chad Gracia, 82 min, USAUkraine, 2015

The Russian Woodpecker from FilmBuff on Vimeo.

The Russian Woodpecker

Från producenterna bakom titlar som: ”Pussy Riot” och ”The Square”

Ett offer för Tjernobylkatastrofen upptäcker något häpnadsväckande och måste bestämma sig för att riskera sitt liv genom att avslöja denna hemlighet.

THE RUSSIAN WOODPECKER
Chad Gracia / USA, Ukraina / 2015
Fedor Alexandrovich är en radioaktiv man. Han var fyra år gammal då han utsattes för de giftiga utsläppen efter Tjernobylkatastrofen 1986 och blev tvingad att lämna sitt hem. Nu är han en 33 år gammal konstnär i Ukraina med radioaktivt strontium i sitt skelett och en besatthet kring den världsomvälvande katastrofen; Varför hände det? Finns det mer till historien än vad den Sovjetiska regeringen vill avslöja? Och framför allt; vad hade det att göra med den gigantiska, mystiska stålpyramiden som nu ruttnar bort, 2 mil från katastrofområdet?  I filmen får vi följa då Alexandrovich återvänder till spökstäder i den radioaktiva säkerhetszonen för att hitta svar - och för att bestämma sig för om han ska riskera sitt liv för att avslöja dem mitt i ett gryende moln av Ukrainas revolution och krig. Filmens namn härstammar från det stora och klumpiga vapen från kalla krigets tid känt som ”The Russian Woodpecker” efter det konstiga, konstant klickande ljudet som det avger på en specifik radiofrekvens.

GÄSTER: Gäster avslöjas snart!

LIVE: CANYONS & CAROUSELS
Malmöbaserade Canyons & Carousels spelar känsloladdad och effektfull popmusik. Musiken sammanbinder naivt det bästa av både digitala och analoga väsen och finner kraft i motgångar, Neukölln samt Turning Torso.

TID: Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 20 
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.”

 

 

Friends & sponsors