Doc Lounge Malmö
Past31/32015

The Queen of Silence

Agnieszka Zwiefka, 80 min, PolandGermany, 2014

The Queen of Silence,Trailer from Deckert Distribution on Vimeo.

The Queen of Silence

Starkt porträtt om dövstumma Denisa med sprakande dansinslag! Live: Of Joy and Fear!

Vi är stolta att presentera en av årets starkaste filmupplevelser som verkligen skakar om och berör. Agnieszka Zwiefkas starka porträtt av dövstumma Denisa är en nyskapande musikaldokumentär med sprakande dansnummer. Dessutom bjuds vi på nyskapande jazz från Of Joy and Fear!

SYNOPSIS: 10-åriga Denisa är en outsider på många sätt. Hon lever som papperslös i ett romskt läger i Polen, är en flicka i en patriarkal gemenskap och framförallt är hon utan språk; hon har aldrig fått sin svåra hörselnedsättning diagnosticerad. I en avskärmad värld full av rörelse och rytm handlar vardagen för Denisa om att leta leksaker och Bollywood-dvder slängda i containrar för att sen gå hem och imitera de glamorösa kvinnorna på filmerna. Medan den romska gemenskapen kämpar med fattigdom, utanförskap och rasism dansar Denisa bland kycklingrens, hundar och barn i det tillfälliga lägret. I dansen kan hon vara vem hon vill, och uttrycka alla de känslor som hon inte kan sätta ord på. 

LIVE: Of Joy and Fear is a Swedish jazz band based in Malmö, performing the original compositions of Farbod Hashemian. The music could be described as modern jazz, with influences of film-music, pop-songs, folk-rhythms and everyday life.

SPRÅK: Romani/polska. Engelsk textning. 

TIDER: Dörrar öppnar kl 19 / Film ca kl 20 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, SFI och Babel.

Friends & sponsors