Doc Lounge Sundsvall
Past15/22017

The Pearl of Africa

Jonny von Wallström, 74 min, Sweden, 2016

THE PEARL OF AFRICA - Teaser from Rough Studios on Vimeo.

The Pearl of Africa

+ Eftersnack med Io Sjoberg om hur det är att vara trans i Sverige idag!

Välkommen att ta del av en magisk, visuell och tankeväckande film om hat, kärlek och om hur det är att vara transperson i ett av världens mest transofoba länder.

The Pearl of Africa (Jonny von Wallström, Sverige, 2016, 74 min)

» 2014 infördes anti-gaylagar i Uganda och sedan dess har landets HBTQI-personer riskerat att hamna i fängelse och till och med att avrättas. I samband med införande av lagen var gatorna fyllda av folk som demonstrerade mot homosexuellas och transpersoners rättigheter.
Winston Churchill refererade en gång till Uganda som ‘The Pearl of Africa’ på grund av landets fantastiska mångsidighet, men för transkvinnan Cleopatra Kambugu är det numera en extremt farlig plats. I hennes transformering till kvinna får hon en del stöd av sin familj, men framförallt av pojkvännen Nelson som är ständigt närvarande. Det är också regissören Jonny von Wallström som följer den positiva, modiga Cleo och hennes engagerade partner på deras resa. Vi bjuds in i värld full av kamp men också glädje, sorg och mod tar plats i en skildring av ett Uganda som behöver komma fram till omvärlden.

INTRÄDE: 80 kr (60 kr för studenter och pensionärer) Cash / Swish / Kort

PLATS: Konsertteatern, Köpmangatan 9

 

 

Friends & sponsors